Od prvního prosince musí každá restaurační provozovna najet na registrační takzvané EET pokladny. Vaše Kladno až do středy pokračuje v namátkové anketě, ve které nás zajímá, co „revoluční“ změna kontroly účetnictví s kladenskými restauracemi udělá. 

Tomáš Rýva, restaurant Shock: Kvůli registračním pokladnám nás žádná katastrofa nečeká. Hned od prvního prosince zákazník změny nepocítí, ale mírnému zvednutí cen u pití i jídla se nevyhneme. Věřím, že to hosty neodradí a jejich případný úbytek nebude v desítkách procent. Co se personálu týče, tak registrační pokladny propouštění u nás nezpůsobí. 

Karel Fík, pivnice Vertigo: Sám nevím, co si tom mám myslet. Nevím, co to s námi udělá. Hospodu držím kvůli šipkařskému klubu, přeci je nezklamu. Už jsem zdražil. Když to nepůjde, tak toho nechám. Spoléhám také na klub, že mi s tím pomůže.

Václav Kučera, LaPaz: Zavedení registračních pokladen s námi nic zásadního neudělá, protože my jsme po celou dobu, co podnikáme, tedy čtrnáct let, plátci daně z přidané hodnoty. Nám se jenom navýší výdaje na účetnictví. K mírnému zvýšení cen kvůli tomu sáhneme hned od prvního prosince. Čekám, o kolik se zvednou ceny, až to příští rok postihne další sektor obchodu. Velkého úbytku hostů se neobávám, ani kvůli pokladnám nebudeme propouštět. 

Tomáš Pinkas, U Zlatého selátka: Proti pokladnám nic nemám. Hodně toho ohlídají, jsou pro provoz nutné. Obávám se, že si někteří Češi zase najdou cestu, jak to udělat jinak. Do cen se zřejmě promítnou zvýšené náklady. 

Jan Murárik