Namátková anketa Vašeho Kladna končí. Dnes naposledy se ptáme provozovatelů namátkou vybraných restauračních zařízení, jak jim podnikání ovlivní EET registrační pokladny prosazené ministrem financí Andrejem Babišem.

Jan Loněk, Kuklík: Zvýšíme ceny za pivo, ale kvůli pokladnám určitě nezavřeme. Kuklík přežil Hitlera, Gottwalda a přežije i EET. Nedémonizujme tohle téma. Jsem optimista.

Martin Urban, U Holečků: Zdražili jsme pivo, ale jen proto, že zdražily pivovary, na zavření hospody kvůli pokladnám jsme ani nepomysleli. O těch si myslím, že jen jsou nesmysl. 

Emil Chejn, Mezi puky: Pokladny s námi nic neudělají. Nezdražíme.

Jiří Najman, Nagano, Tipsport, Billiard Club: Zdražovat nebudeme, není důvod. Zatím to nevidíme tragicky. Jenom se obávám, že povinné vydávání účtenky třeba po jednom pivu obsluhování velmi zdrží. Někteří hosté rádi začnou dělat naschvály. 

Otta Vaněk, Na Kovárně (na snímku): Když už bychom EET v Kladně nepřežili my, tak kdo jiný? Když se mi to nebude líbit, tak to zavřu. Každopádně zdražím. 

Michal Cepák, Dřevák: Od registračních pokladen si žádnou pomoc neslibuji. Pořádáme akce, na které chodí hodně lidí a systém bude zdržovat. Zákazník to pocítí na úrovni služby, její rychlosti. Zvýší se zřejmě i ceny, jen doufám, že nám to neodradí příliš mnoho zákazníků. 

Jan Malý, Letná: Měl bych se ještě líp, kdybych uměl předjímat. Nevím, co registrační pokladny udělají, ale my máme pokladny už dlouho a fungujeme. 

Stanislav Lacina, U Koně: S naším podnikem pokladny nic zvláštního neudělají. Jenom lidi budou čekat déle na objednávku i placení, protože na všechno budeme muset tisknout lístek. Samozřejmě musím zdražit. Úbytku strávníků se ale moc nebojím, protože jsme v porovnání s ostatními na Kladně pořád levní. Budeme prostě fungovat dál.

Pavel Danda, Pastýřka: Nemyslím si, že na naši restauraci bude mít registrační pokladna nějaký vliv. Všechno v ní děláme poctivě. Akorát budu mít všechno ještě víc pod kontrolou. Hned uvidím, jestli jsem někde vydělal, nebo prodělal. Určitě zatím nebudeme kvůli tomu zdražovat.

Jan Murárik