Nežijí na Kladensku, ani do Kladna pravidelně nejezdí. I proto jsme pozvali mistra zmrzlinových chutí Lukáše Dědka (rozhovor s ním vyšel u nás 10. července), aby u vybraných kladenských prodejců hodnotil chutě kopečkových či točených zmrzlin, které letos v největším středočeském městě konzumujeme. Manažer společnosti Prima si na degustaci přizval kolegyni Danu Macákovou. První zastávkou na jejich zmrzlinovém tripu je cukrárna Ňam-Ňam u Amálky.

První dojem
Lukáš: Před dvěma roky jsem ochutnal nižší kvalitu a takovou jsem čekal také nyní. Byl jsem ale mile překvapen. Jejich kvalitativně vyšší řada Bombato mně chutnala. Je to i na pohled velký rozdíl. 
Dana: Překvapilo mě, že výdejník mají vystrčený směrem do ulice. Takže jsme museli objednávat z ulice, což nemusí být každému příjemné. Je to z mého pohledu nešikovné. 

Nabídka zmrzlin
Lukáš: V nabídce jsem našel vše, co takzvaně potřebuji k životu. Nějakých osm naplněných gastrovan úplně stačí.
Dana: Nabídka je pestrá, čistota dobrá, nic, co by mě odradilo.

Chuť
Lukáš: Vybral jsem si malinu a jahodu. Byly výborné. 
Dana: Vybrala jsem si tmavou čokoládu a vanilku. Neznám složení zmrzlin, ale chuť vanilky je dobrá, čokoláda fantastická.

Cena
Lukáš: Cena dvacet pět korun za kopeček je drahá. A nedostal jsem nějak bůhvíjaký mega kopeček jako v Itálii. Pokud si v Ňam-Ňam lidé zmrzliny kupují, pak to svědčí o tom, že si za kvalitu rádi zaplatí. Do Kladna se dostanu jednou za dlouhou dobu a divím se, že takhle zastrčená cukrárna si dovolí tak vysoké ceny u zmrzliny. 
Dana: Vzhledem k chuti zmrzlin mě cena neurazila. 

Dojem z obsluhy
Lukáš: Neupoutala mě. 
Dana: Neutrální.

Celkový dojem
Lukáš: Sem bych na zmrzlinu šel, doporučil bych ji, i když stojí dost peněz. 
Dana: Fajn. Pokud bych mohla volit na stupnici, tak bych dala osm z deseti.

Jan Murárik

Zítra ochutnáme zmrzlinu proti kladenskému Sokolu.

namnabidka

Nabídka i kvalita dostačující, cena vysoká

namspokojeni

Spokojení degustátoři Lukáš a Dana

namvyber

Výběr z ulice není nejšťastnější...