Pozvali jsme mistra zmrzlinových chutí Lukáše Dědka (rozhovor s expertem ve Vašem Kladně vyšel v pondělí 10. července), aby u vybraných kladenských prodejců zhodnotil aktuální chutě kopečkových či točených zmrzlin.

Manažer společnosti Prima si na degustaci přizval firemní kolegyni Danou Macákovou. Druhou zastávkou na jejich zmrzlinovém tripu je výdejní okénko rychlého občerstvení u kladenského Sokola.

První dojem
Lukáš: Nic krásného to není. Klasické rychlé občerstvení odpovídající účelu i nabídce.
Dana: První dojem nic moc, ale na druhou stranu chápu, že stojí na kraji pěší zóny, takže nemusejí až tolik zaujmout zákazníka estetikou prodeje. Důležité je, že mají pestrou nabídku. 

Nabídka zmrzlin
Lukáš: Oceňuji, že nabízejí čtyři příchutě, obvykle v takových stáncích mají jen dvě. 
Dana: Vybere si každý, kdo má rád ovocnou či smetanovou klasiku.

Chuť
Lukáš: Zvolil jsem čokoládu s vanilkou, ale ochutnal jsem i ovocné a byly vodovější, méně tuhé, než bych čekal. Unešený jsem ze žádné z těch chutí nebyl. 
Dana: Dala jsem si ovocný mix banánové s jahodovou. Odpuzující barva banánové mně připadala ušmudlaná, jako celé to okýnko. Průměrná chuť. 

Cena
Lukáš: Běžná. Porce malé, za dvacku byla dostatečně velká. 
Dana: Malá za dvacet korun je adekvátní běžná cena. 

Dojem z obsluhy
Lukáš: Ani jsem si nevšiml, kdo mi zmrzlinu prodával…
Dana: Mám stejný dojem. 

Celkový dojem
Lukáš: Klasické rychlé občerstvení, nákup na ulici. Raději bych si sednul na kopečkovou zmrzlinu někam do cukrárny nebo kavárny.
Dana: Ušmudlaný pocit, čemuž odpovídá i poutač na zmrzlinu. 

Jan Murárik

Zítra ochutnáme zmrzlinu v cukrárně Dolce Vita.