Zhruba sedm tisíc korun ročně od této soboty (26. 8.) ušetří každý cestující, který mezi českou metropolí a Kladenskem jezdí denně za prací či jinými záležitostmi. A ještě více, pokud dál jezdí pražskou MHD a použije k tomu kartu zvanou Lítačka. Před první oficiální jízdou vám každý den, až do této soboty, nabídneme odpovědi na nejčastější otázky k tématu. 

Dojíždím denně linkou Pražské integrované dopravy (PID) z Kladna do Prahy, mám LÍTAČKU, kupuji si tramvajenku pro Prahu. Jaké změny mne od zítřka čekají?
Na Lítačku si můžete nechat dobít doplňkový předplatný kupón pro pásma do Kladna (1, 2 a 3), na takto dobitou Lítačku můžete pak cestovat všemi linkami PID v zónách 1, 2 a 3 zařazenými do PID, včetně vlaků (u zlevněného žákovského jízdného úsek cestování omezen z místa bydliště do místa školy). Místo karty Lítačky můžete využívat také papírový průkaz s papírovými kupóny.

Platí předplatné jízdné PID i pro MHD Kladno?
Předplatné kupóny vícepásmové obsahující v sobě pásmo 3 jsou platné i v MHD Kladno. Například dobitá Lítačka pro zóny 3, 2, 1, 0 a P platí v MHD Praha i na linkách Kladno - Praha i v MHD Kladno.

- red -