Jiří Klesnil: Nové atlety a trenéry vítáme

Kladenský A.C. TEPO patří v Česku mezi významné atletické kluby, přičemž na mezinárodní úrovni si buduje renomé svými mítinky. S předsedou klubu Jiřím Klesnilem jsme si povídali o letošní sezoně i členské základně.

Atletická sezona je v plném proudu. Zaznamenali jste na klubové úrovni od nového roku významné úspěchy?
Několik sezon jsme i v této fázi sezony velice úspěšní. Na mládežnickém mistrovství republiky v hale jsme vybojovali třináct medailí, z toho téměř polovinu zlatých. Minulý víkend se konal národní šampionát v přespolním běhu. Na něm naše závodnice Radana Lapáčková a Berta Fikesová získaly stříbro a bronz. V uplynulých dvaceti rocích jsme na takový úspěch nedosáhli! Sourozenci Hlaváčovi vybojovali zlaté medaile na mistrovství republiky v chůzi na tři a pět kilometrů.

Klub má za sebou halový mítink s bohatou mezinárodní účastí. Bude bohatá i při letním slavném mítinku Kladno hází a Kladenské memoriály?
Chceme na mítink dostat to nejlepší, co budeme moct! Atleti i atletky u nás mohou splnit limity pro mistrovství světa i Evropy. Počítáme s minimálně se sedmdesáti zahraničními účastníky. Loni například v Kladně startovalo třicet účastníků olympiády. Tradiční disciplíny doplníme překážkovým během na tři kilometry. Ten je atraktivní vodním příkopem (usmívá se). Nejvýznamnějším partnerem mítinku je město Kladno. Mimo mítink zaručujeme na Sletišti také letos bohatou atletickou sezonu.

Když se vrátíme k podstatě klubu, to je výchova atletické mládeže, jste spokojení s počtem dětí a trenérů?
V klubu je registrováno přes tisíc členů, z nich je na šedesát aktivních trenérů. Jde o velké množství, ale není konečné. Noví trenéři by se nám určitě hodili. Dětí totiž přibývá. Nové atlety i trenéry vítáme! Kdo má zájem a hledá, jak se na nás spojit, najde veškeré informace i spojení na našich webových stránkách www.atletikakladno.cz.

Jan Murárik

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí