Nedávným galavečerem oživil tradici kladenských večerů bojových umění. Jakub Ibl má svůj první ročník za sebou. Byli jsme zvědavi na jeho pocity i nabrané zkušenosti.

Šel byste do toho znovu?
Galavečer mi dal hodně pozitivních i negativních zkušeností. Převažují pozitiva, takže pokračování v tuto chvíli úplně nezavrhuji. Ale musím k tomu dozrát a všechno kolem toho v sobě zpracovat. V hlavě si v tomto směru srovnávám priority.

Co zásadního pro sebe jste skrze pořádání galavečera poznal?
Že s lidmi je často těžká práce. Pěkně se mé okolí vytříbilo (trpce se pousmál). Vím alespoň, na čem jsem. Zůstalo dost lidí, kteří jsou ochotni mi pomáhat.

Čistě teoreticky, proč byste do toho znova nešel?
Protože v dnešní době na takovou akci sehnat sponzory je extrémně obtížné.

Když neorganizujete galavečer, trénujete veřejnost ve svém kročehlavském Mystery Gymu. Kam se nyní ubírají vaše trenérské ambice?
K trénování i přípravě našich klubových závodníků, a co mne po galavečeru velmi potěšilo, je nárůst zájmu o bojová umění mezi dětmi. Připravovat děti mě baví. Je na nich vidět pokrok, radost ze života (usmívá se). Hlásí se i nezávodní veřejnost. Sport a pohyb vůbec je velmi důležitý pro naše zdraví. Co se závodních akcí týče, v listopadu se zúčastníme turnajů ve Slaném a v Praze.

 

Jan Murárik

ajimladez
Práce s dětmi trenéra Ibla baví

ajirod
Jakubova rodina se příští rok rozroste o syna...