Michal Padevět: Na tango s Danielou se moc těším

Před dvěma roky se s herečkou Janou Plodkovou dostali až do finále taneční show StarDance. Letos kladenský učitel ze sedmé základní školy i učitel tance Michal Padevět ve StarDance tančí s herečkou Danielou Šinkorovou. Společně mají úspěšně za sebou první vyřazovací kolo. Zítra na parketu zabojují v tangu.

Co znamená pro tanečníka účast ve StarDance po zkušenostech z jedné celé řady?
Uvědomuji si, jak vzácné to pro tanečníky je. Kolik je tanečníků, jež by ve StarDance chtěli účinkovat, a tu příležitost nedostali. Na několik měsíců se vám změní život. Poznáte nové lidi, o vaši image se stará spousta profesionálů. 

Trénujete každý den mimo neděli, kdy máte volno. Které dny jsou v rámci StarDance pro vás nejzajímavější?
Čtvrtek, pátek a samozřejmě sobota. To jsme přímo v centru dění, v Holešovicích. Dýchá tam na vás atmosféra StarDance. Vidíme se s Terezou Kostkovou a Markem Ebenem, dostáváme pokyny od režiséra. Jste v centru dění, frčí to. A když to skončí, připadá vám, že jste tam byl jen chvilku.

Což se nyní může stát v každém kole…
V téhle řadě je skutečně přetěžké přečkat každé kolo. Všichni mají co nabídnout. 

Jak moc jste musel omezit učení ve škole?
Domluvil jsem se, že budu učit od pondělí do středy, i když výjimečně jsem tento týden byl ve škole jenom v pondělí. 

Víte, proč vás dali dohromady právě s Danielou?
To nevím (směje se). Nikdo mi tohle neřekl, ani jsem se neptal. Ale byl to pro mne velmi dobrý výběr. Povahově i fyzicky se k sobě z mého pohledu hodíme. 

Je Daniela dříč, nebo spíše přirozený taneční talent?
Podobně jako Jana Plodková je také Daniela pohybově velice nadaná. Každá je však úplně jiná. Teď je nebudu srovnávat. Daniela je k sobě při tréninku někdy až moc tvrdá. Každý tanec vnímá svým způsobem. Ve waltzu byla něžná, v sambě dosti divoká. Zítra od ní čekám vášnivé tango. 

Kolik hodin denně trénujete?
Až tři hodiny. Čtrnáct dnů jsme dřeli waltz, teď nám musel týden stačit na tango. 

Dostáváte od organizátora na každý tanec nové boty?
Boty jsme dostali o prázdninách. Jedny na standard, jedny na latinu. V nich i trénujeme. V pátek máme dvě zkoušky, v sobotu je dopoledne takzvaná projížděčka, odpoledne generální zkouška a večer přenos.

Na který tanec se vy nejvíc těšíte?
Zrovna na tango a ve čtvrtém kole, jestli projdeme (usmívá se), na paso doble. 

Když jste se s Danielou na parketu od moderátorů dozvěděli, že pokračujete do dalšího kola, objali jste se a něco jste si říkali. Prozradíte, co to bylo?
Asi to nebylo v televizi vidět, ale Daniela mně ještě předtím řekla, abych se připravil, že asi půjdeme z kola ven. Já byl ale klidný. Nebyli jsme v poslední dvojici, v rozstřelu. Ovšem co jsme si řekli ve chvíli radostného objetí, to si už nepamatuji (směje se). 

Jan Murárik

Foto: stardance.cz

padevetdvekola

Dvě kola mají za sebou. Zítra ve vášnivém tangu zabojují o to čtvrté

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí