Dobré odpoledne, dnes je pátek 3.5.2024 svátek má Alexej, zítra Květoslav

Petr Fiala: U mladých mi chyběl hlad po extralize

Patřil k hokejovým oporám Kladna osmdesátých let. Poslední roky ovšem i s rodinou tráví své trenérské období v Olomouci. Nejprve u prvního mužstva, v současnosti u juniorky. Petr Fiala se do Kladna dostane velmi sporadicky, když už, najde si čas i na krátký rozhovor.

Jak se vám trenérsky daří v Olomouci?
Za rok u juniorky jsem poznal, že jsem byl naivní, když jsem si myslel, že budou na sobě a pro sebe ti kluci chtít opravdu makat. Sešla se zrovna netahavá generace, ale já ze svých nároků neustoupil. Těch, co to nechtěli akceptovat, jsem se zbavil a místo nich hráli mladší. Pro nás bylo štěstí, že se z extraligy nesestupovalo.

Obáváte se, že se v nadcházející sezoně bude situace opakovat?
Doufám, že už ne. Přivedl jsem si totiž hráče odjinud, převážně z druhé nejvyšší soutěže a chce se mi věřit, že budou hladoví hrát extraligu. 

Jakou naději mají olomoučtí junioři, že se dostanou do extraligového áčka?
Mají dvě místa, tak je mohou využít. Ale v minulé sezoně hrál jenom jeden, protože zbytek na to neměl… Z ročníku devadesát sedm nemá podle mne nárok na áčko nikdo a z těch mladších olomouckých asi taky nikdo, možná někdo z těch, které jsem si teď přivedl. V Olomouci v jisté době zaspali v náborech a tím pádem jsou ročníky, kde je málo místních hráčů. Některým navíc chybí správné herní návyky, které se měli učit v dětství.

Neuvažoval jste o návratu k trénování dospělých?
Ozvaly se v sezoně České Budějovice, ale já mám v Olomouci smlouvu na dva roky. Měl jsem i jiné nabídky, ale jedině Budějovice byly zajímavé. Nevzal jsem to také z toho důvodu, že v Olomouci mám dobré vztahy a nechce se mi tam pálit mosty.

Stal se z vás Olomoučan?
To se nedá takhle říct. Kdyby mě před nějakým časem chtělo Kladno, tak jsem zpátky v Kladně. V té době jsem ještě neměl v Olomouci podepsanou smlouvu. Ale za každou cenu měnit prostředí nechci, když to funguje. 

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

749066667 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"3","type":"x","order":"1","pct":16.67,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":5.56,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"3","type":"x","order":"3","pct":16.67,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"11","type":"x","order":"4","pct":61.11,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...