Dobré dopoledne, dnes je pátek 26.4.2024 svátek má Oto, zítra Jaroslav

Boží mlýny semlely nezodpovědného řidiče

V pátek 28. července po šestnácté hodině na silnici č.1/7 u obce Lotouš na Slánsku se stala dopravní nehoda a řidič byl z místa transportován s těžkým zraněním do nemocnice Motol v Praze.

Řidič jedoucí ve směru do Slaného se svým osobním vozidlem Ford Focus, při předjíždění na pozemní komunikaci v nepřehledném úseku a v místě, kde je to zakázáno svislou i vodorovnou dopravní značkou, pravděpodobně nezvládl řízení a přivedl vozidlo do smyku. Následně vjel vpravo mimo silnici, kde narazil do vodní propusti a náletových stromků. Vzhledem k tomu, že řidič nebyl připoután, došlo vlivem nárazu k vypadnutí řidiče z vozidla do příkopu. Muž utrpěl vážné zranění a na místo byl přivolán k transportu vrtulník Letecké záchranné služby. Policejním šetřením bylo zjištěno, že řidičem havarovaného vozidla byl devětatřicetiletý řidič, cizí státní příslušnosti, přechodně žijící na Slánsku..

Jako první ze složek IZS systému se dostavila k dopravní nehodě policejní hlídka kladenského dopravního inspektorátu, která nedaleko prováděla kontrolní činnost v rámci dopravně bezpečnostní akce. Policejní hlídka měla ve služebním vozidle kyslíkový generátor 02 PACK, který okamžitě využila k záchraně zraněného muže. Mezi prvními  zasahujícími byl lékař z jedné pražských nemocnic, za jehož profesionální pomoci a asistence policejní hlídky s kyslíkovým přístrojem se podařilo  zachránit život vážně zraněnému muži.

Řidič ve vozidle cestoval sám a nedošlo k žádnému zranění jiných účastníků silničního provozu. Následným policejním šetřením bylo zjištěno, že řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel platný od března 2016 do července 2019 vydaný Okresním soudem v Kladně. Vzhledem k vážnému zranění muže nebylo možno provést dechovou zkoušku. Zda byl řidič v době dopravní nehody ovlivněn alkoholem nebo jinou návykovou látkou bude zjištěno na základě výsledků vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu, které bylo  provedeno po převozu do nemocnice.

Při dopravní nehodě bylo značně poškozeno havarované osobní vozidlo Ford Focus a policisté z těchto důvodů zadrželi osvědčení o registraci vozidla.

Přesný průběh a okolnosti dopravní nehody jsou nadále předmětem šetření. 

- red -

Foto: Policie ČR

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

1338578305 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"0","type":"x","order":"1","pct":0,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":11.11,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"3","type":"x","order":"3","pct":33.33,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"5","type":"x","order":"4","pct":55.56,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...