Dobrý večer, dnes je pátek 26.4.2024 svátek má Oto, zítra Jaroslav

Jaroslav Slánský odmítá pracovat v atmosféře strachu

Umělecký šéf Městského divadla Kladno podal k prvnímu září dvouměsíční výpověď. Důvody sdělil ve veřejném znění. 

- V atmosféře nejistoty a strachu zaměstnanců (nikoliv jen členů uměleckého souboru) se nemohu podílet na dalším rozvoji souboru a divadla.

- Stávající vývoj nezaručuje bezproblémový chod instituce po skončení sezony 2019/2020. Je naprosto zřejmé, že tato sezona je pouze „udržovací“ bez jasně deklarované vize města a jednatelky, kam má městské divadlo jako takové dále směřovat.

- Nezačal žádný dialog ze strany představitelů města o vzniklé situaci.

- Vzhledem k laickým a neopodstatněným krokům radnice nemohu být loajální ke zřizovateli a jednatelce, která vzešla z nesmyslného a amatérsky vedeného výběrového řízení.

- Do této chvíle jsem neměl možnost seznámit se či nahlédnout do nové koncepce, se kterou paní Irena Žantovská jako jediný uchazeč výběrové řízení vyhrála.

- Nečinnost prozatímního jednatele primátora Ing. Dana Jiránka se negativně podepsala na chodu divadla.

- Na kladenské radnici se množí názory, které podporují vznik „stagiony“ – zatím neoficiálně, ale potvrzené některými představiteli města.

- Představiteli města jsme tlačeni do pozice „ovcí“, které nemají právo na názor a neustále jsme obviňováni pouze z emotivního jednání. O tomto velmi pochybuji, zvlášť ve chvíli, kdy např. člen Kulturní komise pan Ivan Šulek označuje důvod divadelní krize takto – cituji: „…No tak ať stavkujou…nejspíš je to kvůli tomu, že pro samé sraní se do politiky, nestihaj učit se a opakovat texty…“ zveřejněno na Facebooku. Tento příspěvek označují za „to se mi líbí“ členové Dozorčí rady a Rady města (Petr Kratochvíl, Radek Větrovec). Pokud se takto emotivně vyjadřují a smýšlí představitelé města, kteří mají o kulturu pečovat, není žádný důvod setrvat ve funkci uměleckého šéfa.

-red-


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

1922019497 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"1","type":"x","order":"1","pct":10,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":10,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"3","type":"x","order":"3","pct":30,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"5","type":"x","order":"4","pct":50,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...