Příjemnou noc, dnes je sobota 27.4.2024 svátek má Jaroslav, zítra Vlastislav

Jarda Tauber: Plán B míří do Selátka

Patří k největším talentům kytarové hudby v Česku. Hraje v kapele Plán B a vystupuje také v komornějším provedení. S kapelou si zahrají tento čtvrtek večer v Selátku v pořadu Lubomíra Ryse Decentní večer.

Dlouho jsme se spolu neviděli, jak se vyvíjí vaše hudební kariéra?
Odehrála se spousta věcí, některé menší, některé větší, ale vše jde, myslím, dobře a má to stále stoupající tendenci. Za což jsem rád. Poznal jsem se zase i s některými zajímavými lidmi, například s manažerem kapely Chinaski nebo No Name.

Jakým směrem vás tato setkání posouvají?
Posouvají mě vždy dál. Takoví lidé už většinou vědí, o čem mluví, i když to může být někdy názor, s kterým nemusím hned souhlasit, snažím si z toho něco vzít.

Co je nového v kapele Plán B?
Teď kromě několika koncertů máme v plánu udělat o prázdninách nové písničky. Připravujeme videoklip a další lyric klip. A už je i rozpracovaná písnička na jeden zajímavý duet. Víc neprozradím, doufáme, že vše klapne.

Co vaše další projekty?
Hodně vystupuji se svým parťákem Jaroslavem, se kterým jsme se pustili do spousty věcí a máme hodně plánů. Jarda nám teď navíc i pomáhá s Plánem B, tak se to vše dobře propojuje.

Zbývá vám v nabitém programu vůbec čas na školu?
Není ho mnoho, ale nějaký je. Teď to bylo v páťáku o hodně volnější (směje se). Příští rok mám na konzervatoři absolventský ročník, tak si trochu máknu. Zároveň bych chtěl zkusit přijímačky na skladbu. Jinak ještě skládám.

Kde vás můžeme mimo Selátko v nejbližší době vidět?
Ve středu s Duem Jaroslav v restauraci Česká Lípa v Kladně a 27. června v Praze Dejvicích u Kulaťáku.

Jan Murárik

tauberjarda

Jarda Tauber vedle hraní také zpívá

tauberzpevak

Zpěvák a skladatel Petr Janda si Plán B oblíbil


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Těšíte se na Dny města?
Kategorie: Anketa

Těšíte se na Dny města?

Největší slavnost města Kladna má už narýsovaný plán programu. Opět nás na Sletišti pobaví z pódia zajímaví hudební interpreti. Na posledních Dnech prošly od pátku do neděle bránou sportovního areálu desítky tisíc lidí. Zopakuje se zájem návštěvníků také letos? Těšíte se?

Anketa

Zajímají vás Dny města?

728774353 [{"id":"614","title":"Nenech\u00e1m si je uj\u00edt","votes":"1","type":"x","order":"1","pct":10,"resources":[]},{"id":"615","title":"Jeden den p\u016fjdu ur\u010dit\u011b","votes":"1","type":"x","order":"2","pct":10,"resources":[]},{"id":"616","title":"Mo\u017en\u00e1 se p\u0159ijdu pod\u00edvat","votes":"3","type":"x","order":"3","pct":30,"resources":[]},{"id":"617","title":"Ur\u010dit\u011b na n\u011b nep\u016fjdu","votes":"5","type":"x","order":"4","pct":50,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...