Dobré dopoledne, dnes je čtvrtek 28.3.2024 svátek má Soňa, zítra Taťána

Středočeská vědecká knihovna v Kladně se otevírá i dětským čtenářům

Se začátkem nového školního roku Středočeská vědecká knihovna připravila pro dětské čtenáře milé překvapení. Nově se mohou registrovat děti již od 6 let (dosud se mohly registrovat děti až od 12 let), a to v doprovodu zákonného zástupce. První vlaštovkou, která již naznačila další směřování knihovny v poskytovaných službách dětem a mládeži, byl vydařený červnový Dětský den v knihovně. 

„V souvislosti s akcí Velká knihovna pro malé čtenáře dětem nabízíme zcela nový a zajímavý dětský koutek plný hraček, ale především dětských knih. Děti a mládež si tedy mohou půjčit nejen kvalitní dětskou literaturu, ale také tolik žádanou povinnou školní četbu. V rámci akce nabízíme novým dětským čtenářům od 6 do 15 let roční registraci zdarma, jen za cenu průkazky,“ říká Ivona Kasalická, vedoucí Odboru vnějších vztahů a rozvoje knihovny SVK, a dodává: "A to není vše - noví čtenáři obdrží od knihovny také malý dárek. Těšíme se na vás."

V září si malí školáci také mohou v knihovně zasoutěžit ve výtvarné soutěži: Má oblíbená kniha / Můj oblíbený knižní hrdina. Soutěžní práce lze posílat na adresu knihovny nebo osobně odevzdat v šatně knihovny, nejzazší termín odevzdání výtvarných prací je 1. 10. Poté je vyhodnotí porota složená z pracovníků SVK v Kladně a výtvarníků. Oceněná bude nejlepší práce v každé kategorii. Slavnostní vyhlášení a předání cen proběhne v neděli 28. 10. v Den Středočeského kraje - knihovna prvorepubliková. Více informací k soutěži naleznete na www.svkkl.cz

A ještě jedna novinka - pro všechny zájemce o knihovnu a její služby bude knihovna také pořádat pravidelné exkurze, a to každý druhý čtvrtek v měsíci (po dohodě lze smluvit i jiný termín). 

- red -

 


Počasí Kladno

Předpověď počasí

Do třetice všeho dobrého?
Kategorie: Anketa

Do třetice všeho dobrého?

Hokejoví Rytíři potřetí za sebou spadli extralize do baráže. 
V minulých ročnících se celkem suverénně zachránili.
Podaří se jim udržet extraligu i do třetice? Tipujte v naší anketě.

Anketa

Budou Rytíři na konci sezony extraligoví?

1173965376 [{"id":"612","title":"V\u00a0bar\u00e1\u017ei se zachr\u00e1n\u00ed","votes":"25","type":"x","order":"1","pct":55.56,"resources":[]},{"id":"613","title":"Spadnou do prvn\u00ed ligy","votes":"20","type":"x","order":"2","pct":44.44,"resources":[]}] ["#ff5b00","#4ac0f2","#b80028","#eef66c","#60bb22","#b96a9a","#62c2cc"] sbar 200 200 /component/communitypolls/?task=poll.vote MSG_ERROR_NO_SELECTION Please select either existing option or enter your own, however not both. MSG_THANK_YOU_NO_RESULTS COM_COMMUNITYPOLLS_LABEL_ANSWERS Hlasů ...