Do světa pohostinství v Kladně vlétli Tadeáš s Jakubem jak kometa. Na Dříni proti válcovnám si otevřeli jídelnu Emu, která si v krátkém čase získala mezi strávníky velkou oblibu.

Jak vás napadlo, že si pro podnikání v pohostinství vyberete bývalou hospodu na Dříni?
Delší dobu jsme hledali prostory pro vlastní podnik a zde jsme zavětřili potenciál dané lokality a padlo rozhodnutí, jít do toho.

Proč jste namísto klasické restaurace zprovoznili jídelnu?
To nejdražší, co máme, je čas. A plno lidí nechce strávit větší část oběda čekáním na něj. Díky tomu, že si zákazník odnáší jídlo ke stolu bezprostředně po objednání, ušetří mnoho času, který může využít například k odpočinku.

Kolik máte zaměstnanců? 
V současné době máme jednu zaměstnankyni, která se nám stará o úklid a pomáhá nám v kuchyni. Jinak jsme na zbytek dva. Kdy Tadeáš má na starosti kuchyň a Jakub provozní záležitosti, marketingovou a administrativní činnost či ekonomiku podniku.

Co je absolutním základem vámi nabízených jídel?
Poctivost a kvalita. Proto odebíráme maso od řezníka, který má pouze české chovy, co lze si vyrábíme sami a nepoužíváme umělá dochucovadla. Jen tak si můžeme stát za jídlem, které zákazník dostane na talíř.

Jak Kladnu chutná?
To není otázka Kladna a nedá se přesně určit, které jídlo chutná nejvíce, ale všeobecně se dá říct, že jdou jídla typu guláš, řízky, karbanátky či tradiční „český“ smažený sýr. Na druhou stranu se nám ukazuje, že si zákazníci čím dál častěji dávají italskou pastu či indické curry, což nás velice těší.

Chystáte pro strávníky v Emě v brzké době nějaké zajímavé kulinářské lákadlo?
Pracujeme se zákazníkem na denní bázi, tudíž se snažíme připravovat kulinářské lákadlo na každý den, mají se určitě na co těšit.

Jan Murárik

ema
V pondělí jsme vydali redakční test jídelny

emajidlo
Jídlo v Emě je poctivé