V zahajovacím jarním zápase III. třídy skupiny A  přivítal Slavoj Kladno na hřišti v Lidicích, kde je pro jarní část soutěže v azylu, SK Běleč a s aspirantem na postup vyhrál 3:2 (1:0) po penaltovém rozstřelu.

Mezi kluby v posledních letech nepanují zrovna idylické vztahy a k tomu obě mužstva potřebují body. Slavoj pro jistotu záchrany, Běleč ještě pošilhává po postupu. Utkání začal překvapivě lépe Slavoj a kombinační hrou se dostával před soupeřovu branku. Bělečtí se snažili kontrovat nákopy na běžící útočníky a obrana Slavoje měla plné nohy práce. V 37. minutě však hosté zastavili útok Slavoje jen za cenu faulu a nařízený pokutový kop Pražák s přehledem proměnil. Do konce poločasu se obraz hry nezměnil a ve stejném duchu začal i poločas druhý. Ve 48. minutě neuhlídala obrana hostů Markova, jenž pohodlně zvýšil na 2:0. Bělečtí však nerezignovali. O tři minuty později po přímém kopu Diviš zády k bráně temenem snížil na 1:2. Domácí byli zaskočeni, čehož hosté využili v 58. minutě, kdy opět Diviš dostal pěkný míč do běhu, prolétl obranou Slavoje a bylo to 2:2. 

Hra získala na dramatičnosti a obě mužstva se snažila strhnout vítězství na svoji stranu. Více ze hry měl Slavoj, ale šance si vytvořily oba týmy. Při největší šanci Slavoje v 84. minutě vykopával obránce Bělče míč z brankové čáry. Na hřišti se občas zablesklo a dvě minuty před koncem před brankou Slavoje došlo k menší šarvátce, kterou rozhodčí Hudera uklidnil odpískáním konce. Na řadu přišel penaltový rozstřel, jenž vyzněl pro Slavoj. Hosté byli neúspěšní dvakrát, kdežto Slavoj pouze jednou a získal tak zaslouženě bod navíc, neboť byl po většinu zápasu lepší.

Utkání mělo na začátek sezony slušnou úroveň a dvacítka diváků odcházela mile překvapena z dobrého výkonu obou mužstev. Do rámce zápasu zapadli slušným výkonem i rozhodčí Hudera s asistenty Čechovským a Donátem. 

SLAVOJ: Krumpholc - Kovář, Pletánek, Vávra, Pergl, Tichý, Rejcha (75. Vojíř), Vašek, Nový, Pražák (70. Feryk), Markov. Trenér Ančička.

BĚLEČ: Šnobl - Rábl, Tyburec O., Fejfar, Trousil F., Bureš, Diviš, Tyburec M. (46. Kratochvíl), Hejda, (81. Čermák), Dvořák. Trenér Trousil.

František Červenka