Hostouň hostí ve šlágru ČFL pražskou Duklu

Dnešní (17.00 hod.) utkání ČFL mezi domácí Hostouní a rezervou pražské Dukly slibuje zajímavou konfrontaci týmů z horní poloviny tabulky.

Hostouň na konci podzimu bojovala ve skupině A o první místo, Dukla dodává mladé hráče do druholigového áčka. Pražané v minulých kolech na hřištích soupeřů vyhráli na Motorletu, v Písku i v Domažlicích. Jistou naději na dobrý výsledek dává Hostouni prohra Dukly v posledním kole doma s rezervou pražské Slavie 0:6! Ovšem ani třetiligový tým z kladenského okresu v tom samém kole zrovna neperlil. Přivezl si totiž z Karlových Varů debakl 2:6. Předtím dvakrát po sobě doma kousal prohry 0:3...
„Naší povinností je, abychom udělali všechno pro nápravu reputace, kterou ztrácíme našimi posledními výsledky. Stále si ale držíme skvělou pátou pozici a do konce je dost kol, abychom prolomili čtyřiceti bodovou hranici, kterou jsem si osobně přál na začátku sezony prolomit,“ slibuje kouč sokolů Dominik Rodinger.
„V poli nehrajeme tak špatně, jak výsledky napovídají. Směrem k velkému vápnu je to dobré, ale tam vyhasneme,“ dodal legendární fotbalový rodák z Hostouně Jan Jiras. 
„Není to o tom, že bychom neměli kvalitou na špičku naší skupiny. Podle mého názoru nehrajeme špatný fotbal. Jenom se nám nedaří proměňovat šance. Góly obdržíme většinou ze standardních situací a po chvilkové ztrátě koncentrace. Než by nás někdo přehrál, dostáváme spíše nešťastné branky,“ míní Bogdan Petrovič, trenér houstouňských gólmanů.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí