Gólman fotbalového SK Kladno Martin Vokoun (24) ohlásil po šestnácti letech v kladenském klubu svůj první přestup. Od jarní části divizní soutěže jej budeme vídat v dresu sousední Hřebče.

Proč se zrodil tenhle překvapivý přestup, když SK mají momentálně o zkušené gólmany nouzi a vy jste měl šanci na postu dvojky sezonu dochytat?
Na SK bych o tuhle možnost nepřišel, ale za poslední tři roky jsem prakticky odchytal jeden soutěžní zápas, takže jsem došel k závěru, že je načase pokračovat ve fotbalové kariéře jinde.

Měl jste i jiné možnosti přestupu než jen do Hřebče?
Nikdo jiný se neozval a Hřebeč o mě stála. Vím, že když ukážu formu, tak chytat budu. Navíc mi vycházejí vstříc s tréninky a je to od SK kousek, takže zůstávám skoro ve stejném místě.

Při fotbale pracujete v rodinné firmě zabývající se dopravním značením. Koukáte ještě na svou kariéru nebo se více už soustředíte na práci ve všedním životě?
Jednoznačně dávám přednost práci, které je opravdu dost. Neříkám, že bych si ještě nechtěl zachytat vyšší soutěž než je divize, ale kdyby to nevyšlo, jsem spokojený.

Na SK trénujete děti. Zůstanete u toho?
Rád u trénování dětí zůstanu a věřím, že se s SK na tom dál domluvíme.

Jan Murárik