Los nové sezony hokejové extraligy předhodil Kladno na jejím začátku největším dravcům. Trenér Jindřich Lidický míní, že rytíři můžou překvapit. Začíná se v polovině září.

Body budou od kladenských hokejistů v prvních kolech extraligy očekávat snad jen největší optimisté a extra skalní fanoušci. V pátek, navíc třináctého, vyjedou rytíři na led mistra z Třince. Poté se v neděli střetnou, možná před vyprodaným kladenským stadionem, s ambiciózním Hradcem Králové. Teprve v dalších dvou kolech se jejich šance se soupeři vyrovnají zhruba padesát na padesát. Jedou totiž do Karlových Varů a přivítají Vítkovice.

"Věřím, že si kladenský fanoušek po pěti letech nenechá extraligu ujít a náš stadion zaplní stejně jako v play off či v baráži. První kola nás čekají opravdu hodně těžké týmy. Naši hráči mohou ukázat, co v nich je a překvapit," uvedl pro Vaše Kladno trenér Jindřich Lidický. 

Rytíři zahájí letní přípravu příští pondělí. S novými tvářemi v týmu? "To je otázka na majitele Jaromíra Jágra a manažera Davida Čermáka. Nemohu se k ní vyjádřit," dodal kladenský kouč.

-red-

Foto: rytirikladno.cz