V zápase s Brnem bylo znát, že soupeři do Kladna už nejezdí přehnaně sebevědomí.

Jsou si moc dobře vědomi naší síly na úzkém hřišti. To se projevilo první dvě třetiny, které skončily bez branek. K tomu samozřejmě pomohli i oba super gólmani. Říkal jsem si, jaká škoda, že jsme neproměnili přesilovku pět na tři, ale konec všechno vynahradil.
Rytíři současnosti produkují účinný fyzicky náročný hokej bez toho, aby u nich delší dobu vyčníval nějaký individuální výkon. Každý zápas je vidět někdo jiný. Takřka každý zápas někdo z Kladna předvede super výkon. Obrovská síla je v jejich týmu. Proti tomu se těžko hraje komukoli. Vždyť Kladno dalo osm gólů Spartě a pět Brnu. To nebylo o šikovnějších hráčích, ale právě o týmové síle. Tyhle výhry už nejsou náhoda.
Kluci od začátku extraligy přišli na to, že v ní hrají taky jenom lidé. Začali si věřit a výsledky je v sebedůvěře jen podporují. Skvěle mezi mladé hráče zapadl Vampola. Pomáhá jim psychicky a nenechá je ve štichu. Nepochybuji o tom, že bez problémů uhrají play off. K ještě lepšímu umístění než je současné desáté místo, jim, podle mého názoru, chybí kompaktnější pohyb u vlastní brány na širokých hřištích. Kluci jsou zvyklí, že na svém úzkém kluzišti všude dosáhnou. Ale na těch širokých je to už i o chytrosti, o zkušenostech. To se ale jistě brzy poddá.  

Jan Kruliš, hokejový expert