Banes Motor České Budějvice vs. Rytíři Kladno 6:3 (1:0, 1:1, 4:2). Kladno v extraligové tabulce spadlo z dvanácté na třináctou příčku. Může za to nejen jeho prohra na jihu Čech, ale rovněž výhra Vítkovic, které tak s rytíři v tabulce srovnaly krok a jsou před ním o skóre. Poslední Mladá Boleslav na ně ztrácí čtyři body.

Dva z gólů hostí na ledě Motoru vsítil kapitán Smoleňák, kterému se k potěše fandů Kladna zřejmě vrací skvělá forma. Přesně splnil to, co od něj tým očekává, vsítit branku v přesilové hře! Střeleckou formu si drží Pytlík, jenž skóroval v druhém utkání v řadě. Radovat se z gólu mohli i další rytíři, ovšem Ticháčka či Jarůška v jejich vyložených šancích Hrachovina vychytal. Kladno příští pátek hostí Karlovy Vary (18.00 hod.). Ty dnes doma podlehly Spartě 0:3.
Pro sázkaře: Kdo dal na naši radu a vsadil, že v Českých Budějovicích padne v základní hrací době více než šest branek, pak vyhrál vsazenou částku násobenou kurzem 2,94:1...

Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Pýcha, Štencel, Kachyňa, Doudera (A), Hovorka, Gulaši, Vráblík – Gulaš (C), Kondelík, Ordoš – D. Simon, Harris, M. Beránek – F. Přikryl, Toman, Kubík (A) – Valský, Koláček, Chlubna.
Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Hejda, Dotchin (A), Martenet, Ticháček, Slováček, Babka – Kusý, Klepiš, Tralmaks – Frolík, Pytlík, Sideroff – M. Procházka, Melka, Smoleňák (C) – Bláha, Jarůšek, Strnad (A).
Diváků: 6208.

Jan Murárik
Foto: Banes Motor České Budějovice