HC Olomouc vs. Rytíři Kladno 3:2 v prodloužení (0:2, 1:0, 0:0). Kladno si i díky Mladé Boleslavi, která prohrává a je v tabulce již dlouho poslední, drží na třinácté příčce od ní šestibodový odstup. 

Kladno v poslední době hrává s Olomoucí vyrovnané partie. Ovšem v nich dokáže z dvoubrankového vedení udělat pořádné drama a ještě zápas prohrát... Podobný scénář se odehrával dnes na olomouckém ledě. Hosté zaskočili Hanáky dvěma góly v rozmezí několika minut. Jednu z branek vsítil Smoleňák z přihrávky Klepiše v početní převaze. 
Co se dělo zbylé dvě třetiny je na práci studenta psychologie. Kladno sehraje ještě část druhé třetiny dobře, ale pak jak když mávne čarovným proutkem, dosavadní výkon se rozplyne nad ledem a soupeř utkání otočí v závěrečných minutách nebo po skončení základní části duelu ve svůj prospěch! Opakuje se to až příliš často. Chyba prostě někde být musí stejná. Teď budou mít trenéři Kladna zhruba deset dnů na to, aby ji přesně definovali... Po reprezentační pauze se rytíři utkají v Pardubicích s Dynamem. 

Branky a nahrávky: 21. Sirota (Navrátil), 41. Nahodil (Navrátil), 61. Bambula (Knotek) – 14. Sideroff (Kusý, Pytlík), 17. Smoleňák (Tralmaks, Klepiš).
HC Olomouc: Sedláček (Konrád) – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Škůrek, Černý, Švrček – Kusko, Knotek (A), Bambula – Plášek ml., Nahodil (A), Navrátil – Káňa, P. Musil, Orsava – Kunc, Anděl, Klimek – Menšík.
Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Hejda, Dotchin (A), Ticháček, Martenet, Slováček, Veber – Tralmaks, Klepiš, M. Procházka – Kusý, Pytlík, Sideroff – Strnad (A), Melka, Smoleňák (C) – Bláha, Babka, Jarůšek.
Diváků: 4797.

Jan Murárik
Foto: archiv Rytíři Kladno