Rytíři Kladno vs. Banes Motor České Budějovice 0:3 (0:0, 0:1, 0:2). Kladno zhatilo další z nadějí, jak se co nejrychleji dostat z posledního místa... Předposlední Mladá Boleslav totiž v době závěru duelu na Kladně prohrávala 1:4 v Olomouci. Ale i přes prohru má stále na Kladno dva body náskok.

Rytíři mají v případě volby gólmanů šťastnou ruku. Když jim zůstal na marodce Brízgala, povolali Lotyše Mitense a dnes proti Motoru to bylo eso v jejich rukávu. Ovšem tohle eso hosté přebili. Mitens i přes porážku svého týmu prokázal, že je třída. Ukázkově četl hru a vykrýval prostor v bráně přesně tak, jak se od něj čeká. Leč bez toho, aby spoluhráči vsítili více branek než soupeř, se body získají stěží. S nulou na kontě vydržel třicet minut. V té době jej v přesilové hře překonal kanonýr Gulaš. Po dvě třetiny byla hra naprosto vyrovnaná. S takovou rozhodně tým Jaromíra Jágra na poslední místo nepatří. Stačilo by jen méně faulovat. Ví to i majitel klubu a právě po jeho podražení protihráče se poprvé měnilo skóre utkání.
Hned na začátku posledního dějství si Gulaš vyjel gólové sólíčko. Ani ne dvě minuty na to bylo po zápase. Hovorka nikomu puk nepůjčil a zavěsil ho do sítě za Mitensova záda.
Stále dokola se opakuje, že v závěrečných třetinách Kladno padá na kolena... Čím to je? Na to musí odpovědět lidé z realizačního týmu a snad to dokážou přesně pojmenovat i hráči. Je za tím nedůrazná hra nebo rychlejší ubývání sil než je tomu u soupeře? Proč polovinu zápasu dokážou s každým protivníkem držet krok a druhou polovinu zcela propadnou? Z tribuny se na to těžko odpovídá. V úterý může být konečně v Jágrově táboře veselo. To čeká rytíře výjezd do Karlových Varů (17.30 hod.).

Branky a nahrávky: 30. Gulaš (Kondelík, Harris), 44. Gulaš (Kondelík), 45. Hovorka (F. Přikryl, Valský)
Rytíři Kladno: Mitens (Bow) – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Tralmaks, Klepiš, Kusý – M. Procházka, Melka (A), Smoleňák (C) – Sideroff, Babka, Bláha – Frolík, Jarůšek, Jágr.
Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Doudera (A), Kachyňa, Gulaši, Hovorka, Pýcha – Ordoš, Kondelík, Gulaš (C) – M. Beránek, Harris, Kubík (A) – F. Přikryl, Vopelka, Valský – Chlubna, Toman, Koláček.
Diváků: 2613.

Jan Murárik