Hokejoví Rytíři se dnes v Karlových Varech (17.30 hod.) střetnou s tamní Energií. Na první pohled hratelný soupeř pro Kladno potrápil v posledních dvou kolech jak Pardubice, tak Spartu.

Ze střetnutí s největšími aspiranty na titul vytěžila čtyři body... „Chtěli bychom navázat na dvě dobrá utkání, která jsme odehráli v posledních dnech. Dnes jsme se opět zabývali naší hrou. Chceme jít utkání od utkání a podat vždy co nejlepší výkon. Jakmile se nám to podaří, tak věříme v to, že budeme úspěšní. Kladno má dobré, fyzicky vybavené hráče. Je to nepříjemný soupeř, což se nám už potvrdilo v předešlých zápasech s nimi. Čekáme tvrdou hru, kluky na to připravíme a věříme, že to před domácím publikem zvládneme. Věříme, že nás přijde podpořit co nejvíce lidí,“ říká na webových stránkách Západočechů asistent trenéra Vojtěch Šik.
„Tabulka je strašně moc vyrovnaná. Není asi tak úplně důležité, proti komu hrajeme. Samozřejmě teď máme celky tabulkově pod námi, ale na to se nemůžeme soustředit. My musíme hrát jako teď proti těm silným soupeřům a vytěžit z toho maximum,“ doplnil Daniel Kružík, odchovanec kladenského hokeje v barvách Energie. Ten moc dobře ví, že Rytíři dokážou na ledě Energie zabrat. Vždyť v prvním zápase sezony tam vyhráli po gólech Tramakse a Kusého 2:1. 
„Musíme koukat sami na sebe a začít bodovat a vyhrávat. Za tři body jsme naposledy vyhráli, už ani nevím kdy. Fyzicky jsme na to připravení dobře. Já osobně to mám radši, když jsou zápasy hned po sobě, než když se čeká týden na další zápas. Hraje se mi takhle líp, když je hodně utkání. Člověk se připravuje zápas od zápasu a neřeší ostatní věci. Mně to takhle vyhovuje,“ uvedl po nedělní prohře s Českými Budějovicemi kladenský útočník Antonín Melka.
Tip pro sázkaře: Domácí z bodových zisků budou v euforii s hlavou v oblacích. Kladno toho využije k bodovému zisku. Neprohra Rytířů v základní hrací době je sázkovými kancelářemi ceněna kurzem 1,96:1.

Jan Murárik
Foto: archiv Energie Karlovy Vary