Energie Karlovy Vary vs. Rytíři Kladno 4:1 (1:1, 1:0, 2:0). V tabulce předposlední Mladá Boleslav porazila Spartu a posledním Rytířům odskočila na rozdíl pěti bodů...

V novém roce jen dva uhrané body a v uplynulých čtyřiadvaceti zápasech dvě vítězství za tři body. To je bilance kladenských Rytířů v této fázi extraligové sezony. Po dnešním duelu se šňůra jejich utkání bez výhry natáhla do čísla devět...
Když Sideroff v závěrečných vteřinách úvodní třetiny vyrovnal, vykřesal naději, že by se mohla opakovat kladenská výhra z podzimního vzájemného duelu na stejném ledě. V druhém dějství ale porazili domácí hráči hosty nejen v počtu střel na bránu, ale i v jejich proměnění.
V poslední periodě Energie využila přesilovou hru a kvalitativně předváděla lepší hokej než rytíři. Ti si mohou napravit reputaci v pátek (18.00 hod.) v zápase proti Olomouci na vlastním hřišti. Poté je totiž čeká série těžkých duelů na cizích stadionech - Pardubice (neděle), Třinec (středa), Vítkovice (pátek), Sparta (neděle).

Branky a nahrávky: 19. Jiskra (O. Beránek, Černoch), 24. O. Beránek (O. Procházka, Plutnar), 44. Gríger (Huttula), 59. Rachůnek (Kangasniemi) – 20. Sideroff (Melka).
HC Energie Karlovy Vary: Frodl (Habal) – Plutnar, Huttula, Mikyska, Stříteský, Rulík, Bartejs, Havlín – Jiskra, Černoch (C), O. Beránek (A) – Rachůnek (A), Gríger, Kangasniemi – Redlich, Hladonik, O. Procházka – Koffer, Kofroň, Kružík.
Rytíři Kladno: Mitens (Bow) – Ticháček, Hejda, Nemčík, Slováček, Martenet, Veber – Tralmaks, Melka (A), Smoleňák (C) – Frolík, Klepiš, Kusý – Sideroff, Babka, Bláha – M. Procházka, Jarůšek, Jágr.
Diváků: 3741.

Jan Murárik
Foto: archiv EKV