Malé derby, tedy derby malých hokejistů, mají za sebou kluby HC a PZ. Rytíři vyhráli 13:4, ovšem Pézetka se držela proti favoritovi velmi statečně a oba týmy k sobě měly respekt. 

Trenéři Radek Gardoň a Zdeněk Nedvěd vedou tuhle partu Rytířů, která v současné době vede tabulku své věkové kategorie, od první třídy. Teď, kdy jsou z nich osmáci, se s nimi pomalu loučí. Na konci ročníku je předají do dorostu. "Pro mě je to zadostiučinění, že jsou kluci úspěšní a hrají pěkný hokej. Sparta například má každý rok jiný tým, my ne. Po sezoně bude jen na nich, jak to s nimi dopadne dál. Půjdou do dorostu a od nás může klidně dvanáct hráčů hrát v dalším ročníku prim. I když mně dělají neskutečnou radost, dál už s nimi nepůjdu. Jsem pro ně okoukaný, potřebují změnu," usmívá se Radek Gardoň.

 "Tahle sezona je zatím dobře rozehraná, vystačíme si sami a nebereme ani hráče z dorostu. Generace těchto kluků má slušnou budoucnost," doplnil Zdeněk Nedvěd. K dvojici ostřílených koučů mládeže se přidal bývalý hráč Kladna Jiří Burger: "V týmu je spousta šikovných kluků, kteří potvrzují delší dobu, že jsou na tom hokejově velmi dobře. Když na sobě nepřestanou makat, ještě o nich uslyšíme. Těší mě, že mě kluci mezi sebe vzali a také díky tomu mě trénování hodně baví."

 Jan Murárik 

derbymlady

Mladý Burger hraje narozdíl od táty v obraně

derbynedved

Nedvěd, Burger, Gardoň...

derbyzakocuje

Zakončuje mladý Gardoň

derbynedvednej

Nedvěd nejmladší jde ve slépějích táty i dědy