Poprvé v životě hrál Adam Kubík (19) s Jaromírem Jágrem (45) v jednom útoku. S přispěním hokejové legendy vstřelil Benátkám dva góly a věkový rozdíl na ledě nevnímal. 

Překvapila vás nominace trenérů do prvního útoku s Jaromírem Jágrem?
Doteď jsem hrál v první lajně, takže jsem spíš čekal, ke komu Jaromíra Jágra trenér Hořava dá. Vyšlo to na mě a jsem za to rád.

Vnímáte tenhle hokejový zážitek s odstupem času jako něco pro vás výjimečného?
Ten zápas jsem si užil, ale pro mě je to minulost. Teď se soustředím na další zápasy, ve kterých bych rád podal stejný výkon jako v zápase s Benátkami. Čekají nás těžší soupeři. 

Šlo nahrávky na vaše góly s Jágrovým rukopisem neproměnit?
Nebyly to nahrávky vyloženě do prázdné brány. U první mě perfektně našel, ale měl jsem na zádech protihráče, takže jsem si s tím musel poradit i já. U druhé branky měl až druhou nahrávku, takže šla neproměnit. Samozřejmě je to super hráč, který vás nahrávkou najde. Cítili jsme, že u něj je jedno, jestli hraje zápas NHL, nebo první ligu. Šel do toho naplno. Proto je takový, jaký je.

Vnímal jste, že je Jaromír Jágr o tolik starší než vy?
Mám k němu respekt. Vnímám ho jako žijící a stále výborně hrající legendu. U Jágra nevnímáte věk, ale co všechno v hokeji dokázal. Náš věkový rozdíl jsem nevnímal, protože jsem minulou sezonu hrál s Petrem Tonem, který je přibližně stejně starý jako Jaromír Jágr. 

Jan Murárik