Rytíři v přípravě stále hledají optimální složení jednotlivých pětek i spolehlivé střelce. Naposledy sice prohráli s Kazachy doma 1:2, ale vypadá to, že aspoň útočná nově složená lajna Jágr, Vampola a Strnad bude tou nejsilnější zbraní hokejového Kladna. Vyplývá to z rozhovoru s trenérem Jindřichem Lidickým. 

Duelem se Saryarkou jste vstoupili do druhé poloviny zápasového přípravného období. Ze šesti utkání jste vyhráli jedinkrát v prodloužení. Jak hodnotíte dosavadní projev týmu?
V přípravě se hra týmu vyvíjí, jsou v ní vedle negativ i pozitiva. Poslední dva zápasy už byl náš herní projev slušný. Pořád se trápíme v koncovce, i když v Ústí nad Labem jsme nastříleli čtyři branky, tak se Saryarkou se nám střelecky opět nedařilo. Potřebujeme, aby nám tam začaly padat třeba i ušmudlané nebo šťastné góly a my jsem tak střeleckou smůlu prolomili. Dobrou hru jsme předváděli v obraně. Stále jsme ale kvůli zraněním nenastoupili v kompletním složení.

V čem jsou ta pozitiva?
Právě hra obrany v posledním zápase. Ta fungovala docela slušně. Objevily se už častěji prvky, které chceme hrát. Vypadá to, že jsme našli složení prvního útoku se Strnadem. Ten by si mohl rozumět jak s Vampolou, tak s Jaromírem, což předvedli při našem jediném gólu. To byla parádní akce. Strnad se nám v téhle lajně jeví zatím lépe než Kubík, který nám vedle Jágra připadal v některých okamžicích zbytečně až příliš ostýchavý. Strnad v prvním útoku nastoupí i v dalším utkání. 

Jan Murárik