Hokejoví Rytíři dnes odpoledne (17.30 h.) přivítají na svém stadionu tým Ústí nad Labem. Jde o odvetu ve sledu přípravných utkání.

Před týdnem Kladenští na severu Čech prohráli 4:6, když vedli už o tři branky. Od té doby Rytíři prohráli s druholigovými Kazachy 1:2 a ústečtí Lvi zvítězili nad německým Lausitzer Füchse 3:1. Hokejisté kolem Jaromíra Jágra se trápí v koncovce. Nejlepším střelcem týmu je Jakub Strnad, který se v šesti dosavadních duelech trefil čtyřikrát. Celé mužstvo dosud nastřílelo ze hry osm branek. Ovšem Rytíři ani dnes ještě nenastoupí v optimálním složení.

Stejně jako Kladno má také Ústí náročnou přípravu na mistrovskou sezonu. "Máme intenzivní tréninky, navíc dva zápasy. Víkend máme volný, takže si odpočineme a v pondělí další trénink. Jsou hodně náročné, před nástupem na led chodíme ještě do posilovny. Trenéři po nás vyžadují, abychom dělali všechno naplno. Kladou důraz na dohrávání osobních soubojů, máme se tlačit do střeleckých pozic," říká exkladenský Antonín Melka.

Jan Murárik