Budou-li kanonády ve vzájemných zápasech pokračovat i v mistrovské sezoně, vyplati se na ústecké Lvy chodit. Kladno - Ústí nad Labem 6:4  (3:3, 0:0, 3:1).

Stejným poměrem skončil zápas na severu Čech, ale pro Lvy. V úvodní třetině se oba celky předháněly, kdo se trefí vícekrát. Za domácí se prosadili Bláha, takřka jako každý zápas Strnad a kladenská naděje Vildumetz. 

Obrana zabrala až v druhé třetině a v ni byl vidět i Jiří Říha, pětadvacetiletý bek z Dukly Jihlava. Dorazil dnes a v Kladně je na zkoušku. 

Poslední dějství ukázalo, že Rytíři našli ideální složení první lajny. Po ose Vampola - Jágr - Strnad totiž padl čtvrtý gól, Strnadův šestý v přípravě. Jen usedla Vampolova řada na střídačku, trefili se domácí po další kombinaci díky Redlichovi popáté. S blížícím se koncem utkání měl dvě pěkné střely Říha, ovšem gól si připsal parádním zakončením Jágr.

Další zápas Rytíři hrají ve čtvrtek doma s Litoměřicemi  (17.30 h.).

Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Kehar, Volráb, Zich, Veber, Svedlund, Hořava, Říha – Jágr, Vampola Strnad – Kubík, Filip, Vildumetz – Kružík, Kaut, Redlich – Hajný Zikmund, Š. Bláha – M. Bláha

HC Slovan Ústí nad Labem: Dlouhý (Grog) – Vágner, Hes, Zukal, Weinhold, Březák, Jeřábek, Mert, Látal – Melka, Roubík, Volf – Merta, Vrdlovec, Severa – Chrpa, Davídek, Havel – Krliš, Jícha, Planý.

Jan Murárik 

ustihrac

Jiří Říha má za sebou první zápas v dresu Rytířů