Semifinálová bitva mezi Kladnem a Libercem se znovu přesunula na domácí palubovku a k vidění byl skvělý volejbal plný neuvěřitelných výměn. Kladýnko předvádělo nejlepší hru v dosavadní části sezóny a po výhře 3:0 zaslouženě postupuje do finále. Kladno – Liberec 3:0 (21, 24, 19).

Domácím se vstup do utkání příliš nepovedl a Liberečtí se ihned chopili vedení 3:0. Tým z Podještědí se držel na vítězné vlně do té doby, než se na podání zjevil David Konečný. S jeho excelentními servisy si hosté vůbec nevěděli rady. Kladýnko předvádělo neuvěřitelný volejbal a určovalo tempo zápasu. Hosté se několika dobrými míči chtěli porvat o zvrat v prvním setu, jenže na podání přišel opět Konečný a bylo vymalováno. Středočeši zvítězili v prvním setu 25:21.  

Jedním z velikých problémů Libereckých byla nízká střecha místní haly, díky které si Kladno do této fáze utkání připsalo minimálně čtyři body. Hosté přesto získali vedení a drželi si ho až na pár výjimek prakticky po celou dobu druhého setu. Liberec měl k dispozici dva setboly, ale proměnit je v zisk setu nedokázal. Kladno se následně prezentovalo čtyřmi body v řadě, přičemž velkou měrou k nim přispěl Vladimír Sobotka skvělými servisy a domácí ovládli i sadu číslo dvě.  

I v úvodu třetí sady se hosté dostali do dvoubodového vedení, které ovšem rychle ztratili. Kladno se prezentovalo také dvoubodovou sérií a do prvního TT (technický time) šel ve vedení středočeský celek. Oba týmy bojovaly o každý bod a nedaly soupeři nic zadarmo. Diváci se bavili skvělým volejbalem plným neuvěřitelných výměn na obou stranách. Při druhém TT dokonce probíhala na místních tribunách mexická vlna. Domácí fanoušci měli důvod k radosti, jelikož jejich koně vedli 16:14. Kladenští si připsali další dva body a při vedení 20:16 se mílovými kroky přibližovali do finále. Tým Milana Fortuníka nedovolil žádné zaváhaní a zaslouženě vyhrál, čímž si zajistil postup do finále, kde se utká s Karlovarskem.

Kladno: Zajíček, West, Šulista, Sobotka, Konečný, Hýský; libero Moník. Střídali: Blažek, Bouza.

Liberec: Štokr, Galabov, Veselý, Janouch, Kriško, Leikep; libero Kopáček. Střídali: Správka, Indra, Kunc.

Diváci: 1300

- Voš -

 

volejfronta

Deset minut před začátkem zápasu se před halou táhla fronta na lístky 

volejzapas

Zápas si nenechali ujít trenér Rytířů Pavel Patera se synem (vedle primátora Milana Volfa)