Kladenští volejbalisté smázli Liberec a postupují do finále!

Semifinálová bitva mezi Kladnem a Libercem se znovu přesunula na domácí palubovku a k vidění byl skvělý volejbal plný neuvěřitelných výměn. Kladýnko předvádělo nejlepší hru v dosavadní části sezóny a po výhře 3:0 zaslouženě postupuje do finále. Kladno – Liberec 3:0 (21, 24, 19).

Domácím se vstup do utkání příliš nepovedl a Liberečtí se ihned chopili vedení 3:0. Tým z Podještědí se držel na vítězné vlně do té doby, než se na podání zjevil David Konečný. S jeho excelentními servisy si hosté vůbec nevěděli rady. Kladýnko předvádělo neuvěřitelný volejbal a určovalo tempo zápasu. Hosté se několika dobrými míči chtěli porvat o zvrat v prvním setu, jenže na podání přišel opět Konečný a bylo vymalováno. Středočeši zvítězili v prvním setu 25:21.  

Jedním z velikých problémů Libereckých byla nízká střecha místní haly, díky které si Kladno do této fáze utkání připsalo minimálně čtyři body. Hosté přesto získali vedení a drželi si ho až na pár výjimek prakticky po celou dobu druhého setu. Liberec měl k dispozici dva setboly, ale proměnit je v zisk setu nedokázal. Kladno se následně prezentovalo čtyřmi body v řadě, přičemž velkou měrou k nim přispěl Vladimír Sobotka skvělými servisy a domácí ovládli i sadu číslo dvě.  

I v úvodu třetí sady se hosté dostali do dvoubodového vedení, které ovšem rychle ztratili. Kladno se prezentovalo také dvoubodovou sérií a do prvního TT (technický time) šel ve vedení středočeský celek. Oba týmy bojovaly o každý bod a nedaly soupeři nic zadarmo. Diváci se bavili skvělým volejbalem plným neuvěřitelných výměn na obou stranách. Při druhém TT dokonce probíhala na místních tribunách mexická vlna. Domácí fanoušci měli důvod k radosti, jelikož jejich koně vedli 16:14. Kladenští si připsali další dva body a při vedení 20:16 se mílovými kroky přibližovali do finále. Tým Milana Fortuníka nedovolil žádné zaváhaní a zaslouženě vyhrál, čímž si zajistil postup do finále, kde se utká s Karlovarskem.

Kladno: Zajíček, West, Šulista, Sobotka, Konečný, Hýský; libero Moník. Střídali: Blažek, Bouza.

Liberec: Štokr, Galabov, Veselý, Janouch, Kriško, Leikep; libero Kopáček. Střídali: Správka, Indra, Kunc.

Diváci: 1300

- Voš -

 

volejfronta

Deset minut před začátkem zápasu se před halou táhla fronta na lístky 

volejzapas

Zápas si nenechali ujít trenér Rytířů Pavel Patera se synem (vedle primátora Milana Volfa)


Počasí Kladno

Předpověď počasí