V Kladně tak příjemně položených hospod mnoho nenajdete. Penzion a restaurace Pod červeným bukem stojí na kraji lesa a jsou středobodem života sídliště na Engerthu. 

Tahle parádní hospůdka vznikla před devíti lety na zelené louce a majitel si jejím vznikem splnil svůj sen. „Ještě hrálo roli i to, že tady bydlím a rád chodím do hospody,“ usmívá se vlastník Jindřich Neliba a dodává, že jeho očekávání hospoda plní. Zvláště v letní sezoně, kdy na otevřené zahrádce jen stěží najdete volné místo.

Otevírací doba: pá – so (11 – 23), ne – čt (11 – 22)

Počet míst: 80 včetně salonku, zahrádka 100

Počet štamgastů: 10

Točená piva: Krušovice desítka (23 Kč), jedenáctka (24), dvanáctka (26)

Polední menu: od 67 do 72 korun, česká klasika

Specialita: Savoyský řízek

Chuťovky k pivu: Šumavská topinka dva kusy (56 Kč)

Nejdražší panák: whiska (50 Kč)

Wi-fi/tv: ano

Zábava: v letní sezoně se na zahrádku sjíždějí lidé ze širokého okolí Kladna. Kdysi tu místní dvakrát vyhráli turnaj v šipkách.

Pozn. red.: uvedené ceny a nabídka podléhají aktuálním úpravám

Jan Murárik

podcervajeto

A je to...

podcervjedna

Jedna dáma čepuje, druhá všemu velí

podcervjinak

Jinak je tu docela útulno

podcervkarma

Karmazínova stopa

podcervlokal

Lokál je malý, ale na obědy stačí

podcervmajitel

Majitel ukazuje poháry za výhru v šipkách

podcervvlete

V létě je prostor před hospodou plný židlí

podcervvsalonku

V salonku se uskutečňují různá školení