Kdysi tu býval dlouhý stůl pro štamgasty. Když jejich generace začala odcházet, sedali ke stolu jejich potomci. V současnosti už takový stůl v Hotelu Kladno nestojí…

Hotel Kladno vznikl v roce 1972 jako noclehárna komunistických straníků a odborářů, kteří pořádali v dnešním Kokosu sjezdy a schůze. Poté tu nocovali socialistické zájezdy či tranzity z blízkého letiště. V minulém režimu servírovali stovky obědů a večeří téměř každý den. Když se poté rozjel nedaleký kulturní dům, přespávali v Kladně různí umělci, nebo se v jeho pokojích před vystoupením aspoň převlékali. 

Pro Kladenské byly dvě restaurace v hotelu zajímavé nejen dobrým pivem, ale také dvakrát týdně vystoupením tanečních skupin. V současnosti je dolní Krušovická pivnice, po zhruba čtvrté přestavbě interiéru, zajímavá jen chutným poledním menu, či jako zázemí pro schůzky starších generací u kafe a piva. To jim roznášejí dva zřejmě vůbec nejdéle sloužící číšníci v jedné kladenské restauraci Miloslav Pražák (60) a Vladimír Šťastný (61). První je v hotelu od vyučení, druhý jednadvacet roků. 

Otevírací doba: denně (10 – 22)

Druhy točených piv a jejich ceny: Krušovice jedenáctka (26 Kč), dvanáctka (30 Kč)

Hotovky: zvýhodněné menu převážně české kuchyně (80 – 85 Kč), vybírat lze také ze čtyř jednotlivých hlavních jídel (55 – 102 Kč)

Specialita podniku: dva nejdéle sloužící číšníci v jedné kladenské restauraci

Nejdražší panák: whiska (50 Kč)

Wi-fi/tv: ano/ano

Chuťovky k pivu: hermelín (38 Kč), pikantní očka (35 Kč), topinka s česnekem (15 Kč), topinka s vajíčky (25 Kč), čerstvé smažené chipsy s česnekovým dipem (49 Kč), ďábelské toasty s vepřovým (65 Kč)

Počet míst: 105

Počet štamgastů: cca 30

Zábava: už žádná

Jan Murárik

pivnicepejsek

Čistý pejsek nikomu nevadí

pivnicepuvodni

Původní interiér pivnice v přízemí hotelu vypadal prý úplně jinak

pivniceretro

Retro televize stále slouží

pivnicesportovni

Sportovní přenosy hosté sledují na plátně

pivnicevestibul

Vestibul vizuálně na hosty dýchne minulým režimem

pivnicevycepni

Výčepní Vladimír točí v hotelu 21. sezonu

kruskazde

Každé ráno je pro hosty připraven švédský stůl

krusmilo

Miloslav a Vladimír