Slavnostní otevření sídlištní restaurace Horník se konalo, jak jinak, na Den horníků roku 1984. Od té doby vítá hosty většinou z řad dělnictva od samého „rozbřesku“. 

Podle místních zvlášť pohnutou ani jinak převratnou historií neoplývá. Zvláštností na restauraci podobného typu snad pro někoho může být nabídka pouze dvanáctky a nástěnka štamgastů, kteří nás již opustili. 

Otevírací doba: denně (6.00 – 23.00)

Druhy točených piv a jejich ceny: Staropramen dvanáctka (27 Kč)

Hotovky: ne

Specialita podniku: otevírací doba

Nejdražší panák: whisky (50 Kč)

Wi-fi/tv: ano

Chuťovky k pivu: slané (20 – 30 Kč), utopenec (30 Kč)

Počet míst: 76

Počet štamgastů: 30

Zábava: dvakrát do měsíce živá muzika, jednou za měsíc velký turnaj v Lóře

Pozn. red.: Uvedené ceny a nabídky podléhají aktuálním úpravám

Jan Murárik

hornikcepuji

Čepují pouze dvanáctku

hornikdohlavniho

Do hlavního lokálu se vejde přes padesát hostů

hornikmistni

Místní muzikanti

horniknadstolem

Nad stolem štamgastů...

horniknechybi

Nechybí tu jukebox ani hrací boxy

hornikstamgast

Štamgast Pivoňka prý rád zpívá o krokodýlovi, tak ho dostal. My víme, že kolem Bažantnice se to jimi jen hemží...

horniktihle

Tihle chodí pravidelně

horniktrofeje

Trofeje z Lóry

hornikuhornika

U Horníka pamatují i na milovníky sportovních přenosů

hornikvitejte

Vítejte...

hornikvzacni

Vzácní hosté, co již nikdy nepřijdou...