Fotbalový Meteor v Hostouni smetla útočná vlna, na jejímž vrcholu stál Richard Veverka. V létě přišel z druhé ligy s pověstí střelce zabijáka, ovšem své pověsti v divizi až do zápasu s Pražany nedostával. Teď to vypadá, že Hostouň má v sestavě pořádného žolíka.

Dosud jste hrál nevýrazně, neprosazoval jste se. Co je za vaší náhlou proměnou?
V létě jsem si myslel, že když jsem hrál druhou ligu, bude to v divizi pro mě snadné. I když jsem dal gól, pořád to není podle mých představ. V současné době si zvykám na práci v zaměstnání, což jsem za svou kariéru moc neznal (usmívá se). Před šestou vstanu, jdu do práce, pak jsem hodinu a půl na tréninku a po fotbale doma usínám. Ale baví mě to.

Jaká je divize z pohledu nedávného fotbalového profesionála?
Nevím, kdo vymyslel možnost pěti střídání, ale tohle týmy v divizi často zneužívají. Všiml jsem si, že se často hraje osmdesát minut a zbytek se střídá… Než se vystřídá deset lidí, tak to zabere neskutečně času. Pro mě je to hrozné, protože vypadávám z tempa. Trvalo to téměř dva měsíce, než jsem si na divizní fotbal zvyknul.

S Meteorem jste byl při fotbalové chuti, hodně jste střílel, dal jste parádní gól. Bylo to vaším uměním, nebo tím, co vám dovolil soupeř?
Zlepšil se projev celého týmu. I když jsme před Meteorem prohráli v Nymburku, tak jsme tam zrovna tak mohli vyhrát a nikdo by se nedivil, protože jsme hráli velmi dobře. U nás v divizi se soupeři diví, proč jsme v tabulce dole. Vím, že fotbal hrát umíme, jen musíme zlepšit produktivitu a nehrát zbrkle.

Jak byste měli efektivněji využívat domácí hřiště?
Nesmí chtít osm hráčů z deseti dávat finální přihrávky. Měli bychom víc držet balon a nechtít chodit sami na bránu, to na našem hřišti nejde. Chce to hrát do strany a dávat míče za obranu. 

V sobotu jedete hrát derby do Velvar. Povede tam styl Hostouně ke třem bodům?
Venku hrajeme zatím líp než doma, takže věřím tomu, že tam vyhrajeme.

Jan Murárik