Sokol Veverka: Fotbal hrát umíme

Fotbalový Meteor v Hostouni smetla útočná vlna, na jejímž vrcholu stál Richard Veverka. V létě přišel z druhé ligy s pověstí střelce zabijáka, ovšem své pověsti v divizi až do zápasu s Pražany nedostával. Teď to vypadá, že Hostouň má v sestavě pořádného žolíka.

Dosud jste hrál nevýrazně, neprosazoval jste se. Co je za vaší náhlou proměnou?
V létě jsem si myslel, že když jsem hrál druhou ligu, bude to v divizi pro mě snadné. I když jsem dal gól, pořád to není podle mých představ. V současné době si zvykám na práci v zaměstnání, což jsem za svou kariéru moc neznal (usmívá se). Před šestou vstanu, jdu do práce, pak jsem hodinu a půl na tréninku a po fotbale doma usínám. Ale baví mě to.

Jaká je divize z pohledu nedávného fotbalového profesionála?
Nevím, kdo vymyslel možnost pěti střídání, ale tohle týmy v divizi často zneužívají. Všiml jsem si, že se často hraje osmdesát minut a zbytek se střídá… Než se vystřídá deset lidí, tak to zabere neskutečně času. Pro mě je to hrozné, protože vypadávám z tempa. Trvalo to téměř dva měsíce, než jsem si na divizní fotbal zvyknul.

S Meteorem jste byl při fotbalové chuti, hodně jste střílel, dal jste parádní gól. Bylo to vaším uměním, nebo tím, co vám dovolil soupeř?
Zlepšil se projev celého týmu. I když jsme před Meteorem prohráli v Nymburku, tak jsme tam zrovna tak mohli vyhrát a nikdo by se nedivil, protože jsme hráli velmi dobře. U nás v divizi se soupeři diví, proč jsme v tabulce dole. Vím, že fotbal hrát umíme, jen musíme zlepšit produktivitu a nehrát zbrkle.

Jak byste měli efektivněji využívat domácí hřiště?
Nesmí chtít osm hráčů z deseti dávat finální přihrávky. Měli bychom víc držet balon a nechtít chodit sami na bránu, to na našem hřišti nejde. Chce to hrát do strany a dávat míče za obranu. 

V sobotu jedete hrát derby do Velvar. Povede tam styl Hostouně ke třem bodům?
Venku hrajeme zatím líp než doma, takže věřím tomu, že tam vyhrajeme.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí