Kladenští volejbalisté se poprvé letos představí svým fanouškům na domácí půdě. Před televizními kamerami hostí ve sportovní hale tým ČZU Praha (20.00 h.). 

Kladno v sobotu vyhrálo v Českých Budějovicích, ovšem překvapila i Česká zemědělská univerzita, když v Praze přehrála Liberec! Desátý tým tabulky nabírá v novém roce formu. Zlepšil se na servisu a k výhře nad libereckou Duklou mu pomohla čerstvá posila Jakub Rybníček, bývalý extraligový mistr s Kladnem. Vedle něj se ve sportovní hale představí další exkladenský hráč Daniel Hykš.

"Čeká nás velmi ošidný zápas. S ČZU nám role favorita nesvědčí, protože Pražané na nás umějí zahrát. Je to pro nás opravdu velmi nepříjemný soupeř. Zvláště nyní, když je čerstvě nabuzený výhrou nad Libercem. My si k tomu musíme zase rychle zvyknout na extraligovou značku míčů, jelikož jsme v Budějovicích hráli se značkou pro evropské soutěže. Nicméně samozřejmě věřím ve vítězství, i v to, že na nás opět přijde plná hala," uvedl trenér Milan Fortuník.

K zápasu řekly své i nové hvězdy kladenského týmu Martin Syrůček a Ondřej Lenc, které v Budějovicích měly velkou zásluhu na výhře Kladna. "ČZU hraje tradičně hodně emotivní volejbal. Jsou tam mladí hráči a hodně odchovanců či hráčů juniorského věku. Proti ČZU hovoří hodně nevynucených chyb a takticky jednodušší volejbal. Z toho bychom měli těžit. Tým ofenzivně táhne Kuboš. Bez něj jsou poloviční, nicméně uvidíme, jak kartami zamíchá nová posila Rybníček, který odehrál poslední zápas na účku a Kuboše postavili na smeč. My se budeme opírat hlavně o dobrý servis, kterým jsme je zatlačili i v prvním zápase, abychom si obranu co nejvíce zjednodušili. Přestože je ČZU třetí od konce, bude to těžký zápas. Ne náhodou pražský tým porazil Vary a Liberec," varuje Syrůček.

"Čeká nás hodně vyrovnané utkání. V ČZU proházeli sestavu, Krajčovic se posunul na blok, Sobek na nahrávku, Rybníček na post univerzála. Určitě se budou snažit tlačit servisem. Ale pokud budeme hrát naši nátlakovou hru, nemůžou vydržet, i když budou kousat," doplnil Lenc.

Jan Murárik