Lídr extraligy hraje doma. Přijďte ho povzbudit!

Kladenští volejbalisté se poprvé letos představí svým fanouškům na domácí půdě. Před televizními kamerami hostí ve sportovní hale tým ČZU Praha (20.00 h.). 

Kladno v sobotu vyhrálo v Českých Budějovicích, ovšem překvapila i Česká zemědělská univerzita, když v Praze přehrála Liberec! Desátý tým tabulky nabírá v novém roce formu. Zlepšil se na servisu a k výhře nad libereckou Duklou mu pomohla čerstvá posila Jakub Rybníček, bývalý extraligový mistr s Kladnem. Vedle něj se ve sportovní hale představí další exkladenský hráč Daniel Hykš.

"Čeká nás velmi ošidný zápas. S ČZU nám role favorita nesvědčí, protože Pražané na nás umějí zahrát. Je to pro nás opravdu velmi nepříjemný soupeř. Zvláště nyní, když je čerstvě nabuzený výhrou nad Libercem. My si k tomu musíme zase rychle zvyknout na extraligovou značku míčů, jelikož jsme v Budějovicích hráli se značkou pro evropské soutěže. Nicméně samozřejmě věřím ve vítězství, i v to, že na nás opět přijde plná hala," uvedl trenér Milan Fortuník.

K zápasu řekly své i nové hvězdy kladenského týmu Martin Syrůček a Ondřej Lenc, které v Budějovicích měly velkou zásluhu na výhře Kladna. "ČZU hraje tradičně hodně emotivní volejbal. Jsou tam mladí hráči a hodně odchovanců či hráčů juniorského věku. Proti ČZU hovoří hodně nevynucených chyb a takticky jednodušší volejbal. Z toho bychom měli těžit. Tým ofenzivně táhne Kuboš. Bez něj jsou poloviční, nicméně uvidíme, jak kartami zamíchá nová posila Rybníček, který odehrál poslední zápas na účku a Kuboše postavili na smeč. My se budeme opírat hlavně o dobrý servis, kterým jsme je zatlačili i v prvním zápase, abychom si obranu co nejvíce zjednodušili. Přestože je ČZU třetí od konce, bude to těžký zápas. Ne náhodou pražský tým porazil Vary a Liberec," varuje Syrůček.

"Čeká nás hodně vyrovnané utkání. V ČZU proházeli sestavu, Krajčovic se posunul na blok, Sobek na nahrávku, Rybníček na post univerzála. Určitě se budou snažit tlačit servisem. Ale pokud budeme hrát naši nátlakovou hru, nemůžou vydržet, i když budou kousat," doplnil Lenc.

Jan Murárik


Počasí Kladno

Předpověď počasí