Ve Hřebči se dnes koná mimořádná fotbalová událost. Místní SK se ve finále Středočeského poháru utká se Spartakem Průhonice (18.00 hod.).

Utkání doprovodí zábava pro děti (16.00 hod.) a předzápas starších přípravek Hřebče a Průhonic. „Kdyby přišla pětistovka diváků, nebylo by to vůbec špatné,“ přeje si trenér Hřebče Miroslav Novák.
Hřebeč je účastníkem Krajského přeboru, Spartak hraje o soutěž níž. „Hřebeč je silná a fotbalová, ale nejzásadnější problém pro nás je, že hrajeme na půdě soupeře. Ten má několik zkušených hráčů, na krajský přebor až abnormálně. Přirozený respekt je jasný, ale přípravné zápasy vždy hrajeme s týmy z krajského přeboru a dokážeme být fotbaloví. Rozhodně nejedeme do Hřebče prohrát,“ uvedl Rudolf Kahle, kouč Průhonic.
Hráči Hřebče mají údajně za výhru slíbenou placenou dovolenou v Chorvatsku, v případě prohry pak částečně placenou... Zajímavá je i možnost, že by Hřebeč jako vítěz poháru snad mohla v předkole toho národního o prázdninách narazit třeba na Kladno nebo Hostouň. 

-red-