Fotbalový turnaj na Meteoru se blíží k závěrečným zápasům v základních skupinách. Kladenský SK po včerejší výhře nad Zápy 3:2 (2:0) bude příští víkend bojovat o přední příčky tabulky a výhodnějšího soupeře o celkové umístění. 

Kladenští, kteří bez marodů do Prahy dorazili jen se třinácti hráči, potvrdili výbornou střeleckou formu v zimní přípravě. Minulý týden nastříleli v přátelském zápase Měcholupům šest branek, včera sice jen o polovinu méně, zato týmu, který hraje o soutěž výš. 

Kladno mělo na umělce Meteoru v prvním poločase herní převahu, kterou vyjádřilo dvěma přesnými trefami a jednou nastřelenou brankovou konstrukcí. „Byli jsme fotbalovější. Soupeř nás tlačil vysokým presinkem, ale my se z něj dokázali dostávat do brejkových situací. Mohli jsme ke dvěma brankám určitě tak tři přidat,“ konstatoval trenér Ivan Pihávek.

Ve druhém poločase běhalo po vystřídání proti Kladnu na hřišti šest čerstvých hráčů. Nová krev ale na vítězství nestačila. Kladno se v posledních minutách bránilo s velkým vypětím sil, z čehož pramenila spousta chyb v obraně, dva góly a jedna nastřelená tyč. Ale výhru si Kladenští vzít nenechali. „Po jejich mohutném střídání jsme se zaměřili hlavně na obranu a zápas jsme dohrávali silou vůle. Jsem spokojený s tím, že dáváme dost gólů, nespokojený jsem, že jich také dost dostáváme. Na to se ve zbytku zimní přípravy zaměříme,“ doplnil kladenský kouč. Utkání sledoval také šéf klubu Josef Drahota: „Nechci hovořit o jednotlivcích, ale celý tým má dobře natrénováno. Zápas proti mančaftu z třetí ligy dopadl nad moje očekávání.“

SK se příští sobotu střetne v posledním zápase ve skupině s domácím Meteorem (14.00 h.).

Góly SK: Kroutil 2, Tóth

Sestava SK: Tesař – Kalina, Veselý, Rada, Bartoš, Šíma, J. Procházka, Tóth, Borák, Štoncner, Kroutil (ve druhém poločase střídali T. Procházka za Boráka, Nesládek za Kroutila).

Jan Murárik