Na plese fotbalové Hostouně posbíral nejvíce individuálních cen. Včetně té nejslavnější, pro nejlepšího fotbalistu uplynulého roku. Stoper František Motlík (28) ale svůj fotbalový um bude na jaře kvůli zranění servírovat po dávkách.

Když se vás někdo nečekaně zeptá, kolikrát jste se stal nejlepším hráčem v Hostouni, vzpomenete si?
(přemýšlí) Pětkrát?  Nevzpomenu (směje se). 

A na začátky v Hostouni si pamatujete?
Na ty snad nikdy nezapomenu. Kopal jsem si jako šestnáctiletý v Pavlově na hřišti do mičudy, když tu z křoví vystoupili dva pánové a řekli mi, že mě berou do Hostouně. Jestli bych nechtěl hrát za chlapy. Já v té době kopal za kladenskou Spartu. Nabídli mi nové kopačky, tak jsem jim na to kývnul. A vůbec toho nelituju. V Hostouni jsou super lidi a skvělá parta. Akorát mě mrzí, že jsem to jeden čas nezkusil v pražské Bohemce. Byl jsem v prvním ročníku na vysoké. Zatrénoval jsem si s nimi, ale lekl jsem se, že bych nezvládl školu a dvojfázové tréninky. Dneska lituju toho, že jsem na sebe nebyl tvrdší, že jsem do toho nešel. Ten fotbal mi vyhovoval. Třeba bych se chytil a dneska jsem mohl do Hostouně jezdit jen jako divák na fotbal, nebo na plesy a nemusel bych třeba ani sedět v kanceláři, abych se uživil. Kdo ví… 

Pojďme do současnosti. Jaká byla z vašeho pohledu právě skončená zimní příprava hostouňského týmu?
Pro mě úplně nulová, protože jsem na jejím začátku podstoupil operaci kolene. A nyní se pomalu dostávám zpátky do kondice. Co jsem viděl kluky v přípravných zápasech, tak budu mít těžké se rychle zapojit. Hráli výborně, moc se mi líbili, šlapalo jim to. Už trénuji s týmem, ale je nás na tréninku dvacet, takže dostat se do základní sestavy nebude vůbec snadné (usmívá se). 

Na které kolo odhadujete svůj návrat?
První ani druhé to nebude. Spíše až se budu cítit aspoň na šedesát minut hry v plné zátěži. Takže to nyní nedokážu ani odhadnout. Ovšem na derby s Kladnem začátkem dubna už chci být v plné formě!

Tipnete si, jak si Hostouň na začátku jarní části divize bude stát?
Získáme tolik bodů, aby nám to stačilo na udržení v soutěži. S tím určitě mít problém nebudeme.

Jan Murárik