V každé ze tří uplynulých sezon dovedl fotbalisty kladenského SK k vyššímu místu v konečné tabulce. Naposledy se svými svěřenci trenér Ivan Pihávek (51) skončil třetí. Na stejném místě je také po podzimu divize. Do jarní části vstoupí zítra utkání v Souši. 

Je sice před námi jarní část soutěže, ale terény mohou první kola připomínat blátivý podzim, či ledovou zimu. Bude vám vadit, když budete muset strávit pár zápasů na umělé trávě?
Bude. Umělka potírá výkonnostní rozdíly a naše síla je na přírodní trávě. Spousta mančaftů má v kádru mladé kluky, kteří na umělkách vyrůstali, jsou na ně zvyklí. My máme sortu starších hráčů, kteří na nich mohou herně i zdravotně trpět…

Všichni, a zvláště ti starší hráči, zvládli zimní přípravu na výtečnou. Což šlo vypozorovat z pohody v týmu, z dobrých výsledků i předváděné hry. Líbila se příprava i vám?
Líbila a je pro mě příjemné zjištění, že v týmu mám spoustu univerzálních fotbalistů, kteří jsou schopní zahrát dobře kdekoli na hřišti. A na těch mladých je, aby pomalu začali zaskakovat za naše matadory. 

Netlačí vás problém v bráně? Tam je stále jen Tesař a na post dvojky nikdo nový nepřišel…
V tomhle směru už problém nemáme. Chystáme se točit dva gólmany z dorostu.

Startujete na hřišti kvalitního soupeře, který je v tabulce o místo za vámi. Považujete tenhle duel za rozhodující pro zachování nadějí na boj o postup?
Takhle to vůbec neberu. Mě zajímá Souš jako soupeř, s kterým hrajeme právě teď, a příští týden mě bude zajímat pouze Štětí, s kterým hrajeme doma. Takže jestli je to pro nás zítra z dlouhodobého hlediska zásadní zápas, tak to pro mě není. Žádného z našich soupeřů bych nyní nepasoval do rolí favoritů nebo outsiderů. Ano, Štětí se třeba v současné době potýká s nějakými vnitřními problémy, ale to neznamená, že nemůže překvapit a tabulkově lépe postavenému týmu po podzimu vzít body. To samé platí o Mostu, kam na začátku jara míříme, a který je nyní mnohem kvalitnější než na podzim, a to je na spodku tabulky. Na jaře se jako vždy budou ještě dít věci…

Jan Murárik