Divizní nováček Sokol Hostouň vstupuje dnešním zápasem v Mostě do jarní části soutěže z osmého místa. Šéf klubu a úspěšný podnikatel Jiří Hondl v našem exkluzivním rozhovoru hovoří o náročnosti čtvrté ligy na „malý“ vesnický klub, o plánech na nový areál i vyhlídkách svého týmu.

Co vám, jako šéfovi klubu, o vašem týmu napověděla podzimní část soutěže?
Ukázala mi, že máme dcela kvalitní kádr. Až se s divizí sžije, bude podle mého názoru hrát dřív nebo později na špici soutěže. Teď na jaře ještě ne. Nahoru možná půjdeme již příští sezonu. 

Je divize náročná pro chod vašeho klubu?
Hráči trénují zhruba o den více v týdnu a museli se přizpůsobit taktičtějšímu fotbalu, než jaký se hrál v krajské soutěži. S čím nám postup do divize zamotal hlavu v klubu, to je velký zájem dětí o fotbal. Z jednoho družstva jich najednou máme sedm! Nemáme kapacitu volných míst pro tréninky. To znamená, že neustále hledáme volné hřiště a pořád někde hostujeme. Kluci a jejich rodiče u nás vidí, že to bereme vážně, tudíž se k nám hlásí. Samozřejmě je také láká čtvrtá nejvyšší soutěž. Do okresního přeboru bychom je nenalákali. 

Jak tohle míníte řešit?
Řešení hledáme, ovšem je to běh na dlouhou trať. Řešíme pozemkové záležitosti. Kdyby se nám podařilo vše, jak bychom si přáli, tak v Hostouni nebo v nejbližším sousedství vyroste sportovní areál s dvěma travnatými plochami a jedno hřiště s umělým povrchem. Tudy se snažím budoucnost fotbalu v Hostouni směřovat. Momentálně jsme ve stadiu tvorby projektu a hledání financí. 

Co koupit areál kladenského SK?
To je z řady různých důvodů pro mě v tuto chvíli mrtvý projekt. Ta možnost tady před několika málo roky byla, ale nechci rozebírat, proč to tenkrát nedopadlo…

Dnešním zápasem v Mostě vstupujete do jarní části. Dva dobří hráči, Tvrzník a Veverka, v zimě kádr opustili, dva, Pavlík a Vašák, přišli. Jste se složením kádru spokojený?
Co jsem měl možnost v přípravě vidět, tak je na tom mančaft dobře. Do spokojenosti mně chybí ještě dva hráči, abychom měli širší kádr pro případ, že přijdou zranění. Reálná síla týmu je kolem šestého místa.

Jan Murárik