Hostouňský Sokol v minulém kole získal venku tři body a s prázdnou by neradi Sokolové odjížděli i dnes z Nového Boru (16.30 h.). 

Na podzim získal Nový Bor po penaltovém rozstřelu v Hostouni dva body. A mohl získat všechny, nebýt Motlíkovo vyrovnání dvě minuty před koncem zápasu. Od té doby nasbírala obě mužstva celkově stejný počet bodů, přičemž Sokolům patří deváté místo, Novému Boru příčka desátá. V minulém kole získala Hostouň body za výhru 1:0 v Libiši, Nový Bor vyhrál 2:0 na hřišti Rakovníku. 

"V každém zápase jdeme po třech bodech. A jestli hrajeme lépe venku nebo doma, to záleží, jak se na to který fanoušek dívá. V současné době spíše přemýšlíme nad tím, abychom neudělali chyby, než abychom k chybám nutili soupeře. Jsme v situaci, kdy potřebujeme každý bod, a dokud jich nebudeme mít třicet šest, což by mělo stačit k záchraně, sbíráme účelně bod za bodem, ať je to kdekoli," říká trenér Sokola Martin Čurda. Kromě výhry v Rakovníku si Nový Bor připsal tři body za domácí vítězství 3:2 nad Mostem a ztratil jen v prvním jarním kole, když prohrál v penaltovém rozstřelu na hřišti Štětí. 

Jan Murárik