Jako den a noc, takové jsou výsledky fotbalového SK v jarní části divize. Po vysoké výhře v Mostě nechali dnes Kladenští doma dva body Rakovníku. Kladno - Rakovník 1:2 po penaltovém rozstřelu (1:1, 0:0).

Přitom domácí začali velmi svižně. Rakovník přitlačili na jejich polovině, a když upláchl po levé straně Šíma, přesně nacentroval a Kroutil nadvakrát překonal gólmana, zdálo se, že přes tři stovky diváků čeká parádní kanonáda. Ovšem stal se pravý opak. Kladno přestalo hrát, Rakovník se osmělil a co čert nechtěl, skóre vyrovnal levý bek, exkladenský Výborný. 

Až na dva závary před každou z branek se už nic podstatného na hřišti neudálo. Hosté drželi nerozhodný stav do penaltového rozstřelu a domácím totálně odešla přihrávka, a to nejen ta finální. Neujal se ani Kroutilův krásně zahraný přímý kop ze čtyřiceti metrů, s kterým měl brankář plné ruce práce. V penaltách byl šťastnější Rakovník.

"Nehráli jsme dobře, nedařilo se téměř všechno, do čeho jsme kopli. Takové zápasy přicházejí a já jsem rád, že ho máme za sebou, i když je to domácí ztráta," konstatoval trenér Kladna Ivan Pihávek. "Zbytečně jsme ztráceli balony a nevymysleli jsme klidnou akci. Zranění a odchod Šímy v prvním poločase nás oslabil. Musíme z toho poučit do příštího zápasu, který je v Hostouni. Já se na něj těším. To je svátek pro Kladensko a jesti bude pěkné počasí, mohlo by přijít hodně lidí," dodal Tomáš Procházka. Kladenští sehrají zápas v Hostouni v neděli odpoledne.

Sestava SK: Tesař - Kalina, Veselý, Pechr, Borák, Štoncner, Tóth, J. Procházka, Šíma, Kroutil, Bořík (střídali v prvním poločase Krsek za zraněného Šímu, v druhém poločase šli na hřiště T. Procházka, Růžička, Rada).

Jan Murárik

rakovniksouboj

Souboj dvou střelců - Kroutila v bílém a Výborného