Na podzim jejich vzájemný divizní duel vyzněl ve prospěch domácího Kladna 2:1. Nyní se tohle zatím netradiční okresní derby přesouvá na hřiště Sokola. V duelu by proti sobě měli hrát kamarádi a kladenští odchovanci Jan Procházka (SK) a Tomáš Marek (Sokol). 

Co se vám vybaví, když si vzpomenete na podzimní duel SK – Sokol?
Procházka: Že jsme vyhráli, a že jsem dával gól (usmívá se). Vybavuje se mi, že to byl docela zajímavý fotbal před pěknou návštěvou.
Marek: Dobrý zápas, ve kterém jsme mohli vyrovnat. Druhý poločas jsme měli lepší než první.

Co se podle vás za více než půl roku od zápasu u soupeře změnilo, co od něj můžete nyní čekat?
Procházka: U soupeře nevím, u nás vůbec nic. Nebyl jsem ani na jednom fotbale v Hostouni, nemám na to ani čas. Mě zajímá, co se děje v SK. Mrzí mě, že jsme zápas s Rakovníkem prohospodařili. 
Marek: Mladší hráči trochu vyzráli, takže SK je určitě silnější, než byl na podzim. Na druhou stranu Kladnu nemusí vyhovovat menší hostouňské hřiště.

Myslíte, že na derby přijde hodně lidí?
Procházka: Zřejmě ano. Pro ně to bude fotbalový svátek. 
Marek: Myslím, že přijde hodně domácích fanoušků a spousta kladenských. Tipuji osm set až tisíc lidí. 

Zřejmě v utkání nastoupíte na pozicích, které by se při hře měly často potkávat. Jak jste na vzájemné střety připravení?
Procházka: V tom případě proti mně nastoupí výborný fotbalista, který má v kariéře něco za sebou. Spíše se budu věnovat své hře a hře mužstva než osobce na nějakého hráče. Pro mě není důležité, na koho hraju, nebo kdo hraje na mě. 
Marek: Připravený jsem. Na podzim jsme se takhle potkávali v opačných pozicích, já hrál defenzivního záložníka a Honza pod hrotem (usmívá se). Těším se, že si to rozdáme jeden na jednoho.

Jan Murárik