Ještě nedávno trénoval druholigovou Viktorii Žižkov. Ale jak už to v kolektivním sportu chodí, trenéřina je nejisté zaměstnání. Zdeněk Hašek je v současné době bez angažmá a potkat ho můžete ve spojení s divizní Hostouní. Třeba na dnešním utkání domácího Sokola s kladenským SK (16.30 h.).

V jaké roli se v Hostouni pohybujete?
Chodím se do Hostouně dívat na fotbal, mám tam plno známých a některé věci komunikuji s trenérem Martinem Čurdou.

Jaký dojem na vás divizní Sokol udělal?
Je to typické divizní mužstvo, které je v přerodu. Po postupu někteří hráči na vyšší soutěž nemají a teď je na klubu, aby přivedl nové hráče a vychoval i své pro dlouhodobější horizont. Hostouň jako taková divizní parametry má, jenom se jednou daří víc jednou míň. Co se týče podmínek v Sokolu, tak fotbal v něm se může jenom zlepšovat. 

Vedou si v současnosti tabulkově podle očekávání?
Někteří lidé v hostouňském fotbale si myslí, že by to mohlo být lepší. Za mě je současné desáté místo reálný odraz síly mužstva. Ale nemyslím si, že by Sokol měl spadnout.

Dnes je na programu sledované derby s kladenským SK. Jaký bude poměr sil?
SK jsem neviděl, ale má v týmu hodně zkušených hráčů. Mají oproti Sokolu výhodu, že disponují ligovým dorostem, z kterého se dá první mužstvo doplňovat. Derby podle mne rozhodne to, kdo bude mít lepší psychiku. Bude to o standardních situacích. Výhodu bude mít mužstvo, které se dostane do vedení. 

Uvidíme vás v brzké době opět na trenérském postu?
V nejbližší době zřejmě ne. 

Jan Murárik

Foto: viktoriazizkov.cz