Přímý souboj o třetí místo v tabulce vyšel lépe Českému Brodu, který v dohrávce 23. kola doma přehrál Kladno 2:1 (0:0). 

"Na divizi to byl nadstandardní zápas," konstatoval kladenský kouč Ivan Pihávek. Ten se s absencí obránců Kaliny (zranění) a Rady (práce) vypořádal tak, že přemluvil nedoléčeného Bartoše, aby nastoupil na pravou stranu a nalevo přesunul Boráka. Nezvykle složená zadní řada měla v úvodních minutách klid. Hra se totiž odehrávala převážně na polovině nebo před brankou Brodu. Nikdo by se nemohl divit, kdyby Kladno v desáté minutě vedlo o dvě branky. Ofenzivní čtyřka Štoncner, Kroutil, Kafka a Šíma totiž soupeře nenechala v klidu a Kroutilův střelecký pokus jen těsně minul tyč, a když se ten samý hráč už točil do prázdné brány, sudí pískl jeho "faul" na obránce. Domácí zahrozili do konce poločasu jenom jednou, když také minuli tyč. 

V druhém poločase se hra oboustranně vyrovnala, což z počátku více prospělo Kladnu. Jeden z mnoha nákopů do vápna usměrnil pohotově do sítě Kafka. Hosté byli na koni a předváděli pěkný fotbal. Domácím nezbývalo než vsadit na totální ofenzivu. Vyrovnat se jim podařilo po skvěle zahrané standardní situaci. Remíza v základní hrací době by zápasu slušela. Ovšem to by Kladenští nesměli v závěru vyrobit ve vápně hrubku... 

"Nepohlídáme si stejné hráče, takže se nemůžeme divit, že jsme prohráli. I když už sportovní postup není na pořadu dne, nastupujeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát," uvedl po utkání Tomáš Procházka.

Sestava: Tesař - Borák, Veselý, Pechr, Bartoš, Štoncner, J. Procházka, Růžička, Šíma, Kroutil, Kafka (střídali v druhém poločase T. Procházka za Růžičku, Tirol za Bartoše). 

Diváků: 180

Jan Murárik

broddomaci

Domácí ke konci Kladno zatlačili...

brodhrdlicka

Hrdlička křičí, Kroutil se otáčí, aby dal do prázdné branky gól, ale sudí vidí jeho faul...