Hostouňský Sokol dnes odpoledne (17.00 h.) čeká utkání pravdy. V derby s Velvary potřebuje nutně bodovat, aby si udržel kontakt zaručující účast v divizi také další sezonu. Aby se záchrana podařila, má Hostouň v útoku staronového střelce Tomáše Roučka (26). Ten se v minulém kole blýskl dvěma zásahy na hřišti Meteoru.

V tom zápase jste střídal a po něm na vás bylo znát, že se vám nechodí zrovna svižně. Zranil jste se?
Nezranil, jenom po vystřídání mě trochu začala bolet noha, ale nic vážného to nebylo. Škoda, že jsem nedostal důvěru do konce utkání, cítil jsem se na hattrick. 

Ovšem prohráli jste a možná ani váš třetí gól by tři body nezaručil…
Bohužel, dřeli jsme, ale veškerá snaha nakonec přišla vniveč. Pořád nedáváme dost gólů na to, abychom neprohrávali. Mohli jsme vést pět nula, ovšem také jsme zrovna tolik mohli prohrávat. Štěstí se však k nám otočilo zády. K tomu jsme i trochu pomohli našimi zbytečnými chybami v obraně. 

Přes porážku jste opět zažili zápas, ve kterém jste hodně času hráli líbivý fotbal…
Přesně tak. Když jsme kombinovali pěkně po zemi, tak to byla paráda. Poprvé na jaře jsem zažil, že nám s Honzou Čurdou a Denym Novákem vycházela souhra tak, jak bychom si představovali. Máme nacvičené průniky skrze obranu a jeden takový nám krásně vyšel. 

Když se řekne fotbalové Velvary, co se vám vybaví?
Přiznám se, že z podzimního duelu nic, já ani nevím, jestli jsem hrál (směje se). To už je historie. V současné době jsou Velvary nadupané a určitě budou chtít u nás vyhrát. Čekám boj do poslední minuty. Tři body získá to mužstvo, které bude důraznější a bude mít na své straně víc štěstí. Doufám, že u nás Velvary klopýtnou.

Jan Murárik