Hvězda letenské Sparty se domluvila s hostouňským Sokolem. Zimbabwský bek vyslyšel přání šéfa Sokolu Jiřího Hondla a s klubem se seznámí zítra odpoledne. Zhruba v šest večer by se měl za přítomnosti kamer a fotoaparátů na hřišti podepsat.

A jistě bude mít napilno. V rámci náboru dětí se Costa stane tváří první etapy rozšiřování mládežnické základny Hostouně. Ta  v současné době čítá zhruba 180 fotbalistů od přípravky po dorost. Nábor není ohraničený věkem dětí. V pondělí odpoledne tedy mohou na hřiště Sokola přijít malí i velcí žáci. A právě Costa je zárukou, že v Hostouni dělají fotbal na kvalitní úrovni. 

"Se Spartou máme velmi dobré kontakty a jsme poctěni, že nábor zaštítí nejen její hvězda, ale hráčská osobnost české nejvyšší soutěže. O děti se staráme s veškerým možným komfortem. Zájemci o registrační průkaz Sokola Hostouň si zítra s sebou musejí vzít jen kopačky, trenky a triko, k tomu přibalte svačinu," zve Jiří Hondl a dodává: "Pondělkem startuje měsíc náboru Sokola Hostouň, který pokračuje 12. 6. a vrcholí 24. 6. turnajem přípravek v rámci oslav devadesáti let našeho fotbalu a sto let Sokola v Hostouni."
Samotný nábor s Costou jako hostem začíná v pět hodin odpoledne, po něm je na programu autogramiáda.

Jan Murárik